RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 21. detsember 2019

Soome kiriku jõulu-jumalateenistus sai ootamatu pöörde: õpetaja ütles, et maailma lõpp saabub 2040. aastal

Lappeenrantas Lauritsala kirikus oli pühapäeva õhtul tavapärane jõululauludega jumalateenistus, kuhu oli kogunenud terve kirikutäis koguduse liikmeid. Meeleolu oli jõuludele omaselt harras, kuni koguduse õpetaja Pentti Berg kuulutas kantslist, et maailma lõpp saabub 2040. aastal.
Bergi väitel viitavad maailma lõpule 2040. aastal kõik märgid. Bergi väitel on ka teadlased välja arvestanud, et maailma lõpp saabub just 2040. aastal. Berg soovitas inimestel lugeda Vana testamenti, kus on maailma lõppu ette ennustatud, vahendab Yle.

 Jumalateenistusele tulnud inimesed olid pärast sellist juttu nähtavalt hämmingus. Inimesed tunnistasid, et jõulutunne kadus ära. Inimesed kaalusid pärast seda üldse kirikust lahkumist. Kirikus oli palju lapsi, kes loodetavasti seda juttu väga teraselt ei kuulanud.

Kirikuõpetaja Pentti Berg ütles ka pärast seda, et jääb endale kindlaks ja on veendunud, et maailma lõpp tuleb 2040. aastal. Berg ütles, et maailma lõpp pole mingi uus asi ja kristlased on seda alati teadnud. Bergi väitel on Piiblis 120 asja, mis peavad täide minema, enne kui Jeesus teist korda tuleb. Nüüd on need asjad kõik täide läinud.
Berg märgib, et ta pole ainus, kes nii arvab, teadlased on sama meelt. Berg viitab ajakirjanduses aasta algul ilmunud artiklitele, milles prognoositi maailma lõppu. Maailma lõppusid on olnud kokku viis, viimane oli 65 miljonit aastat tagasi, kui Maa pinnale lendas suur asteroid. Selle tulemusel surid välja dinosaurused. Pärast kõiki maailma lõpusid on elu Maal edasi läinud.
 Kirikuõpetaja Berg ütles, et lõpuks on ka teadlased samal arvamusel usumeestega ning et selles pole midagi imelikku. Bergil on ka lahendus maailma lõpu vältimiseks: selleks tuleb inimesel sõlmida lepe J

Mikkeli piiskop Seppo Häkkinen ütles, et pole Bergi jutlust kuulnud, aga kavatseb õpetajaga sel teemal vestelda. Häkkinen on arvamusel, et kaunimad jõululaud ja maailma lõpp omavahel kokku ei sobi. Häkkineni väitel kuulub õpetaja ameti juurde arusaam, mis teemasid mis ajal käsitleda. Samuti on Häkkineni meelest vale välja öelda konkreetset maailma lõpu aastat. Ta ütles Jeesust tsiteerides, et seda teab vaid Taevane isa. Ükski piiskop ega õpetaja maailma lõpu aega ei tea.
Tavalise arusaama kohaselt tähendab maailma lõpp elu või inimkonna hukkumist maakeral. Kristlikus tähenduses aga tähistab maailma lõpp uue ajastu algust. See ei tähenda, et elu lõppeb, vaid sellele järgneb viimne kohtupäev, kaduvus ja igavene elu. Piirkopi väitel on samas hea, et õpetaja Bergi jutt on pannud inimesed mõtlema.
umalaga. Sellega kaasneb tagasihoidlik eluviis, mis arvestab ka loodusega.
Allikas: https://eestinen.fi/2019/12/soome-kiriku-joulu-jumalateenistus-sai-ootamatu-poorde-opetaja-utles-et-maailma-lopp-saabub-2040-aastal/


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP