RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 15. jaanuar 2020

Euroopa Parlamendis keelati ära rahvuslipud (Täiendatud)

Euroopa Parlamendi president David-Maria Sassoli Foto: Scanpix
 Euroopa Parlamendi president keelas Parlamendi istungitesaalis saadikute laudadel liikmesriikide rahvuslippude eksponeerimise.

Rahvuslipu keelu pani saadikutele peale sotsiaaldemokraatlikke väärtuseid kandvasse Itaalia Demokraatlikusse Parteisse kuuluv Euroopa Parlamendi 63-aastane president David-Maria Sassoli.
Lippude ärakeelamisest andis teada Eesti europarlamendisaadik Jaak Madison, kes kirjutab oma Facebooki lehel: “Euroopa Liit ei ole enam rahvusriikide liit, paraku. Jõudsin Strasbourgi Euroopa Parlamenti ja olen hetkel istungil (kohe on Eestis südaöö ja siin on saalis ca 20 inimest) ning sain teada, et täna mõned tunnid varem keelati ära oma riigi lipp oma istekoha laual istungisaalis. Siiani polnud see probleem olnud, kuid nüüdsest on. Oma riigi lipukesed olid laudadel paljudel meie poliitgrupi liikmetel ja Brexiti parteil, kuid eks see näitabki föderalistide labasust.”

Ühe jälgija küsimusele, kes rahvuslipud ära keelas, vastas Madison: “Euroopa Parlamendi president andis käsu enne ära koristada lipud laudadelt. Ma ise ei näinud seda pealt, kuid homme saab sellega rohkem nalja.”

Kolmapäeval, 15. jaanuaril, kirjutas Madison Facebookis, et Sassoli tugines rahvuslippe saadikute laudadel ära keelates Euroopa Parlamendi kodukorrareeglite punktile, mis keelavad saadikutel istungite ajal lehvitada plakatite ja reklaamidega.
EKRE eurosaadik kirjutab: “Nimelt saime teada, et meie parlamendi president hr Sassoli oli käskinud eemaldada laudadelt rahvuslipud tulenevalt Euroopa Parlamendi kodukorrareeglitest ning tugines punktile, kus räägitakse “avalduste”, “plakatite” või “reklaamide” keelust. Nüüd siis loodab ta panna samasse pütti ka meie lipud, kuigi samal ajal on parlamendi saalis istungi juhataja taga esindatud kõikide riikide lipud ning lisaks ka Euroopa Liidu lipp! Need ei olegi nagu “plakatid”?”

Madisoni saadikutegrupp kavatseb neljapäeval, 16. jaanuaril, sellise keelu vastu protesteerida ja panna laudadele oma riigi lipud.

Madison põhjendab: “Miks neljapäeval? Kuna enne hääletusi kl 12:00 on võimalus esineda protestidega reeglite osas ja seda me kasutamegi. Tahame näha, kas parlamendi president julgeb saata oma käskjalad likvideerima meie lippe laudadelt, mis oleks totaalne parlamendi reeglite rikkumine ja tekitaks täieliku skandaali!”
Madison leiab, et Euroopa Liidu ametnikud-poliitikud on mitmepalgelised: “Euroopa Parlamendi funktsionäärid armastavad pidevalt rääkida õigusriiklusest ja seaduste järgimisisest, kuid samal ajal sülitavad iseenda tehtud reeglitele. Meie seda ei aktsepteeri, kuna tegu on ründega meie riikide identiteedile ja rahvustundele.” (Madisoni postituste kirjaviis on muutmata.)
Madison kuulub Europarlamendis parempoliitikuid koondavasse Identiteet ja Demokraatia (ID) saadikute ühendusse. ID-s on 73 saadikut üheksast riigist.

Tuntumatest parteidest kuuluvad ID-sse teiste hulgas peale Eesti EKRE, veel Itaalia ühe populaaresema poliitiku Matteo Salvini juhitud Liiga, Prantsusmaalt Marine Le Peni juhitud Rahvusrinne, Saksamaalt Alternatiiv Saksamaale (AfD), Austriast Vabadusepartei ja Soomest Põlissoomlased.
Europarlamendis on 751 saadikut.

Toimetas Karol Kallas

Allikas. https://objektiiv.ee/euroopa-parlamendis-keelati-ara-rahvuslipud/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP