RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 7. jaanuar 2020

MATTI ILVES: Poola ülemkohtu sõnul võib juhtuda, et riik peab EList lahkuma

Vasakpoolne Poola ülemkohus on hoiatanud, et riik võib oma kohtureformi ettepanekute tõttu olla kohustatud Euroopa Liidust lahkuma.
Väidetavalt karmistavad Poola valitseva rahvuskonservatiivse seaduse ja õigluse partei esitatud uued ettepanekud kohtunike distsiplinaarvastutust, muutes samas Riigikohtu esimese presidendi valimise reegleid, vahendab Do Rzeczy.

„Valitsev partei ütleb, et korruptsiooni vastu võitlemiseks ja kohtusüsteemi reformimiseks on vaja seadusemuudatusi, mida tema sõnul kummitab endiselt kommunismi ajastu. Kuid EL on PiS-i süüdistanud kohtusüsteemi politiseerimises alates selle võimuletulekust 2015. aastal, “kirjutab BBC.
Neljapäeval Poola parlamendile esitatud ettepaneku eelnõud on Euroopa Liit kritiseerinud kui partei Seadus ja õiglus katset "politiseerida kohtusüsteemi oma kasuks".

Vaatamata kõigele sellele on Poolas Euroopa Liidu toetus kõrgel kohal. Selle aasta alguses, märtsis, näitas CBOS-i küsitlus , et 91% küsitletud poolakatest toetas EL-i kuulumist, kusjuures 85% -st uskus, et bloki kuulumine on aidanud majandust elavdada.

Imelik, et poolakate seas on toetus Euroopa Liidule niivõrd kõrge ja seda veel palju kõrgem kui ajuloputatud eesti rahvl.

Kasutatad allikas: https://voiceofeurope.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP