RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 2. jaanuar 2020

Saksamaa keelas abi alaealistele, kes tahavad vabaneda omasooiharusest

Lapsed New Yorki homoparaadil aastal 2018. Foto: Bigstockphoto
Saksamaa valitsus keelustas teraapiad, mis aitavad seda vabatahtlikult soovivatel alaealistel vabaneda soovimatust omasooiharusest.

Saksamaal võeti 18. detsembril vastu seadus, millega keelatakse alaealistele osutatav professionaalne nõustamine omasooiharusest vabanemiseks – ka juhul, kui alaealised seda ise vabatahtlikult soovivad.
Seadus jõustub 2020. aasta suvel ja see muudab meditsiinilise või psühholoogilise sekkumise noore inimese “sooidentiteeti” kuriteoks. Omasooiharusest vabanemise teraapiad on edaspidigi lubatud sellega vabatahtlikult nõus olevatele täiskasvanutele, vahendab LifeSite News.
Laste sooidentiteedi kahtluse alla seadmine – näiteks vanemate poolt – ja lapse sellise murega psühholoogi juurde viimine võib tuua kaasa aastase vanglakaristuse või rahatrahvi.

Saksamaa Kristlik-Demokraatlikku Liitu (CDU) kuuluva ja ennast katoliiklaseks pidava tervishoiuministri Jens Spahni, kes on samasoolises “abielus” ajakirjanik Daniel Funkega, sõnul ei peaks seksuaalse orientatsiooni muutmist meditsiiniliste vahenditega nimetama “raviks”.
“Homoseksuaalsus ei ole haigus ja selle tõttu on määratlus “ravi” eksitav,” leiab Spahn.  Tema sõnul kaasnevad omasooiharuse parandamisega tihti rängad füüsilised ja psüühilised kannatused.
Uue seaduse järele ei tohi omasooiharusest vabanemise raviteenuseid ka alla 18-aastastele inimestele reklaamida ja selline rikkumine võib kaasa tuua 30 000 euroni küündiva trahvi. Niisuguste teenuste osutamine on kuulutatud seadusevastaseks sõltumata sellest, kuidas teenust nimetatakse.

Lapsevanemaid või hooldajaid hoiatatakse, et abi otsimine juhul, kui laps hakkab ilmutama omasooiharuse märke, on nende vanemlike kohustuste “jäme rikkumine”.
Mõne seksuaalsust ja sooidentiteeti puudutava juhtumi korrigeerimine on laste puhul siiski lubatud. Näiteks võib ravida enese suguelundite avaliku paljastamise kirge ja pedofiiliat, kui laps peaks täiskasvanute vastu seksuaalset huvi tundma.
Uue seadusega on samas lubatud laste psühholoogiline abistamine juhul, kui need soovivad väljendada endas avastatud uut sooidentiteeti või tahavad omale vastassoo keha.

Toimetas Karol Kallas

Allikas: https://objektiiv.ee/saksamaa-keelas-karistuse-ahvardusel-abi-alaealistele-kes-tahavad-vabaneda-omasooiharusest/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP