RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 2. aprill 2020

Kas Reformierakond aitab koroonakriisile teadlikult kaasa, et hiljem süüdistada Eesti hädades valitsust?

Kalle Palling ja Hanno Pevkur, tänased koroonakangelased

Kas on võimalik, et Reformierakonna taktika praeguse valitsuse kukutamiseks on aidata teadlikult kaasa koroonakriisi süvenemisele? Välistada seda kahjuks ei saa.
Vaadakem asjaolusid… Koroonaviirus hakkas Eestis jõudsalt levima pärast seda, kui märtsi alguses lubati Saaremaale mängima tulla Milano võrkpalluritel. Milano oli selleks ajaks juba selgelt kriisipiirkond. Eesti võrkpalliliidu president on kõrge Reformierakondlane Hanno Pevkur. Saaremaal räägitakse, et just Pevkur oli see, kes utsitas mängu toimumist tagant.

Eelmise nädala lõpus tuli uudis, et koroonaviirusesse on nakatunud 22 Saaremaa hooldekodu patsienti. Südemekodu-nimelise hooldekodu omanik on mõjukas reformierakondlane Rain Rosimannus, muu hulgas teise kõrge reformierakondlase Keit-Pentus Rosimannuse mees.
Eelmise nädala neljapäeval ilmus Harku vallavolikogu koosolekule äsja koroonaviirust põdenud Kalle Palling, kes kolleege oma haigusest ei teavitanud. Ehkki Palling väidab, et perearst oli ta paar päeva tagasi terveks kuulutanud, väidavad mitmed Hiina meedikud, et koroonaviirust põdenud patsient võib olla nakkusohtlik veel mitu nädalat pärast haigussümptomite taandumist. Mitmed Pallingu kolleegid peavad tema käitumist süüdimatuks, nimetades tema käitumist bioterrorismiks.
Võimalik et kõik need kolm juhtumit on asjade halb kokkusattumus. Samas – reformierakondlaste tegevus ja väljaütlemised viimase aasta jooksul võimaldavad kahtlustada, et äkki pole tegu kokkusattumusega. Äkki on tegemist parteikontoris kokku lepitud teadlikult süüdimatu käitumisega, mille eesmärk on kaasa aidata kriisi süvenemisele ja vähendada praeguse valitsuse võimalusi kriisiga edukalt hakkama saada?

Kas mäletate kõiki neid Kaja Kallase, Keit Rosimannuse ja teiste oravaparteilaste intervjuusid, kus nad kinnitavad, et võitlevad iga jumal päev selle nimel, et praegune natsionalistide valitsus kukutada? Opositsiooni igapäevasest sopaloopimisest koalitsiooni pihta ei olegi nii palju aega möödas, kõigest mõni kuu, enne kui tuli peale koroonakriis.
Eriolukorras võttis Reformierakond mitu tooni vaiksemaks, sest nad teavad hästi, et kriisiolukorras, kus kogu rahvas on hädas, jätaks laest võetud süüdistuste pildumine oravaparteist ebaadekvaatse mulje. Aga ega te ometi arva, et Reformierakonna eesmärk on Eesti kriisist võimalikult kiiresti välja tuua? Vastupidi, opositsioonis olevale Reformierakonnale on kasulik kriisi võimalikult palju pikendada. On ju selge, et kriisi tagajärjed on rängad ja inimesed vaatavad tekkinud olukorras eelkõige otsa praegusele valitsusele.

Mida rohkem kahju Eesti kannab, seda rohkem saavad Refomierakonna ülbikud hiljem trummi taguda, kuidas nemad „oleksid teinud kõik teisiti ja paremini“ ja kuidas nende „targal“ juhtimisel oleksime koroonakriisi tingimustes „jõudnud viie rikkama hulka“. Küll selle jutu uskujaid jagub! Avaliku arvamuse uuringute järgi on oravaparteiusku vähemalt 25% inimesi. Majanduskriisi süvenedes on ootuspärane, et mõned kõige suuremad kannatajad suunavad oma meelepaha valitsuse vastu ja leiavad tröösti reformierakondlaste valedest kubisevast retoorikast.
Tahaksime uskuda, et koroonakriisi pikendamine ei ole oravate taktika praeguse valitsuse kukutamiseks. Paraku peame arvestama ka võimalusega, et nurka aetud metsloom  – ikkagi üle kolme aasta opositsioonis! – võib olla võimule tagasipääsemiseks kõigeks valmis.

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/kas-reformierakond-aitab-koroonakriisile-teadlikult-kaasa-et-hiljem-suudistada-eesti-hadades-valitsust/
Allikas:FB 

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP