RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 8. mai 2020

“Hämmeldunud kriitikud” on hirmul uue konservatiivist liikme ilmumise üle ERR-i nõukogusse

ERR-i nõukogu saab juurde ühe asjaliku liikme. Pilt on illustratiivne.
Postimees väidab, et koalitsioon olevat eksperdikohtade jagamisest lehmakauplemise teinud – selles peegeldub vastumeelsus ühe konservatiivse mõttelaadiga inimese pääsemise suhtes ERR-i nõukogusse.
“Riigikogu kultuurikomisjon otsustas eile teha täiskogule ettepaneku nimetada Eesti Rahvusringhäälingu (ERR) nõukogu uuteks ekspertidest liikmeteks ajakirjanik ja õppejõud Priit Hõbemägi, majandusteadlane Viktor Trasberg ja MTÜ Ühiskonnauuringute Instituut juhataja Peeter Espak. Kui kahe esimese puhul üldsusel suuri küsimusi ei tekkinud, siis Espaki valimine tekitas kriitikutes hämmeldust,” kirjutab Postimees.

Professionaalsustaseme järgi võttes pole Peeter Espak teistest ekspertidest ehk Priit Hõbemägist ja Viktor Trasbergist kuidagi kehvem, küll aga jääb “hämmeldunud kriitikutele” ette tema maailmavaade.
Peeter Espak on saanud tuntuks seisukohtadega, milles ta kritiseerib teravalt enamikus ajakirjanduses ja osas ühiskonnas valitsevat liberaalset mõttelaadi, mis ei taha kuidagi teistmoodi mõtlemist tunnistada. Tema asjalikud ja kriitilised sõnavõtud on silma torganud ning paljudele “senistele” see ei meeldi.
Tegelikult vajab ajakirjandus ja eriti ERR veelgi rohkem konservatiivse mõttelaadiga inimesi, ja sealhulgas ka ajakirjanike hulka – selliseid inimesi, kes ei vaataks Ungari välisministrit vaenlasena, kellel tuleb enesesüüdistus välja pigistada, vaid kes on valmis temaga asjalikult ja analüüsivalt vestlema.

Võib arvata, et “hämmeldunud kriitikud” on pärit sellest keskkonnast, kes tahaksid, et ajakirjandus jääkski liberaalse mõttelaadiga inimeste kontrolli alla, kust kõik Espakid ja Pulleritsud kaoksid, ning asemel oleksid Trallad ja Lobjakad. Nemad tahaksid kindlasti konservatiivi asemel näha näiteks sotsialist Marju Lauristini. Suur osa “üldsusest” aga võttis Peeter Espaki nõukogusse nimetamise teate rõõmuga vastu.
Peeter Espaki valimine ERR-i nõukogusse on kui värske tuulepuhang selles seisva õhuga meediaruumis, ja kindlasti muutub rahvusringhäälingu töö suuremale osale ühiskonnast vastuvõetavamaks. Mis aga puutub koalitsiooni “lehmakauplemisse”, siis võimuparteid oleksid üdini rumalad, kui nad jätaksid maksumaksja raha eest töötava rahvusringhäälingu nende kontrollida, kes võimuliitu vihkavad.

Priit Pullerits on öelnud, et tänu vasakliberaalse diktaadi lagunemisele on sõna Eestis vabamaks muutunud. Peeter Espak viib selle arengu edasi stagneerunud rahvusringhäälingusse.

Allikas: https://uueduudised.ee/arvamus/juhtkiri/hammeldunud-kriitikud-on-hirmul-uue-konservatiivist-liikme-ilmumise-ule-err-i-noukogusse/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP