RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 13. mai 2020

Opositsioon näitab otse välja, et nad ei hakkagi Riigikogus tõsist tööd tegema

Paljude opositsioonisaadikute näostki on näha, et nad on saali tulnud kaklema, mitte töötama.
Esmaspäevase Riigikogu avaistungi järel on opositsioonil hambus parlamendi esimees Henn Põlluaas, kelle “pärispatuks” on see, et ta on rahvuskonservatiiv ja ta ei lase vastasrinnal ennast nurka suruda.
EKRE fraktsiooni esimees Siim Pohlak ütleb otse – opositsioon ründab Henn Põlluaasa seetõttu, et EKRE on võimul ning sotsid ja Reformierakond pole. Aseesimehi Siim Kallast ja Helir-Valdor Seederit ei rünnata, sest nemad pole esimehed ega ka EKRE-st.

Henn Põlluaas ütleb Postimehes, et tema hinnangul ei pea reeglitest kinni opositsioon, kes püüab neid igal võimalusel rikkuda ning parlamendi tööd häirida. Näiteks nõudis opositsioon esmaspäeval kolme sisult identse eelnõu järjekorra muutmist päevakorras. Järjekorda on võimalik muuta, kuid sel korral puudus selleks konsensus, opositsioon alustas igasuguste sätete vaidlustamist ja esitas protseduuriliste küsimuste all selliseid, mis polnud protseduurilised – sisuliselt kulutasid just sotsid ja reformarid poolteist tundi jagelemisele.
“See vastasseis kuulutati välja juba peale koalitsiooni loomist – nad on vihased ja kibestunud selle üle, et nad pole võimul,” ütleb Henn Põlluaas.

Etteheited, mida Postimehe vahendatuna Riigikogu esimehele ette heidetakse, aga on üliabsurdsed – ta on avaldanud sotse kritiseeriva raamatu (juba enne esimeheks saamist), on kritiseerinud ideoloogilist inimõiguste keskust, laskis Riigikogu valgest saalist eemalda Euroopa Liidu lipud, toetab Lihula samba tagasipanekut, on konfliktis presidendiga, olevat korraldanud “kunstilise puhastuse” oma tööruumides, jättis minemata holocausti üritusele (tegelikult kutset saamata ja ajal, mil nii president kui peaminister polnud riigis), ja nii edasi.
Kõik see näitab, et opositsioon on igati loobunud konstruktiivsest parlamenditööst ning otsib ainult võimalusi, kuidas selle töö ummikusse juhtida, et hiljem selles koalitsiooni süüdistada.

Allikas: https://uueduudised.ee/uudis/eesti/opositsioon-naitab-otse-valja-et-nad-ei-hakkagi-riigikogus-tosist-tood-tegema/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP