RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 2. detsember 2010

BH RUZZLAND KIRJUTAB:

MAFFIARIIK VENEMAA

PDF Print E-kiri
 
Seda, et venemaa on meie rahva ja -riigi jaoks vargariik (pehmelt öelduna), on BHR käsitluses varemgi rõhutatud. See pole ega saagi meile eestlastele saladuseks olla.

Nüüd on lõpuks ka maailma laiemalt teavitatud, et venemaa on vargariik. Rahvusvahelisele mastaabile vastavalt nimetatakse seda moodustist õiglase nimega - maffiariigiks.

Tänapäeva venemaa mõiste toob ära The Guardian. Leht nimetab venemaad korrumpeerunud autokraatlikuks kleptokraatiaks, mis on koondunud ümber oma liidri Vladimir Putin'i. Venemaal on riik, kus ametnikud, oligarhid, jõustruktuurid ning organiseeritud kuritegevus on omavahel ülitihedalt seotud ning koostoimes moodustavad "eheda maffiariigi", märgib leht.

1. Vene luure kaastöötajad kasutavad kuritegude sooritamisel sidemeid maffia kõrgete bossidega. Näiteks ebaseaduslikus relvakaubanduses osalemisel.

2. Õiguskaitseorganid - miilits, eriteenistused, prokuratuur - tegutsevad faktiliselt räkitiga (väljapressimine), kuritegelikud võrgud on nende kaitse all.

3. Altkäemaksude võtmise süsteem õitseb ning on omalaadne "maksukogumise süsteem", mille kaudu saab elatusvahendeid ning rikkusi miilitsad, sõjaametnikud (venemaal nn ohvitserid) ning eriteenistuslased FSB-st (KGB järeltulija).

JNE...

Menetlejad, kes tegelesid vene maffiategelaste sidemete uurimisega Hispaanias on koostanud terve nimekirja vene prokuratuuri töötajatest, vene armee sõjaametnikest ("ohvitseridest") ning poliitikutest, kes ajavad asju organiseeritud kuritegevuse kaudu.

Ka süüdistatakse isiklikult Putin'it, kes võimuloleku perioodil olevat kokku ajanud hiigelvaranduse, mis mõnede allikate väitel on peidetud venemaast väljaspoole.

Allikas: The Guardian
_________________________
EL ja ka NATO nimetavad sellist riiki enda strateegiliseks partneriks ja proovivad rajada igati sõbramehelike suhteid, hoolimata vene rahvast, kes hägab selliste valitsejate all.  M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP