RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 8. detsember 2010

Marko Mihkelson: wikileke mõjub NATOle kahjulikult

www.DELFI.ee
08. detsember 2010 09:26


Foto: Andres Putting


Wikileke Balti-Poola kaitseplaanide olemasolust pole iseenesest väga suur pommuudis. NATO on ju selleks seatud, et tema liikmetel oleksid kaitseplaanid erinevate võimalike ohtude suhtes ning pigem oleks uudis selles, kui NATO ei teaks, kuidas ja kas oma liitlasi kaitsta, leiab Marko Mihkelson.

“On selge, et NATO ei pea ega saagi oma kaitseplaane avalikkusega jagada,” kirjutab riigikogulane oma blogis.
Mihkelsoni sõnul on hoolimata  lekitatud informatsiooni üldisusest siiski tegemist NATOle kahjuliku olukorraga. “Eeskätt võivad osati löögi alla sattuda erinevate liikmesriikide diplomaatilised teenistused, mõnel juhul võib riivatud saada ka sisepoliitiline olukord,” kirjutab ta.
“Pole välistatud, et olukorras, kus räägitakse “uuest leheküljest” NATO-Vene suhetes, püüab viimane nüüd lekete valguses saavutada alliansilt suuremat leplikkust mõnes taktikalises või isegi strateegilises küsimuses. Eriti ohtlik oleks näiteks ühtse võimaliku raketikilbi vastutusalade jaotus sektorite põhjal, nagu on nõudnud president Medvedev. Varjatult võib selles näha Venemaa soovi murendada artikkel 5 tähendust ning suurendada oma julgeolekupoliitilist mõju lähinaabruse üle. Koostöö Venemaaga on oluline, kuid mitte alliansi ja tema liikmesmaade julgeolekuhuvide arvelt,” leiab Mihkelson.
Vaatamata NATO-Vene Nõukogu äsjase kohtumise üldisele kordaminekule ei tohiks riigikogulase meelest siiski unustada, et Venemaa jätkuvalt okupeerib alliansi partnerriigi Gruusia territooriumit, räägib Iskanderide paigutamisest Luugasse ning on suurõppuste raames 2009. aastal läbi mänginud Poola ja Balti riikide võimaliku ründamise. Seoses sellega on täiesti arusaadav ja loomulik, miks NATO on kaasajastamas oma kaitseplaane.
_________________
Täiesti arusaamatu, kuidas saab see leke olla kahjulik? Ei avalikustatud plaane, vaid ainult nende olemasolu, mis on igati loomulik. Ebaloomulik oleks hoopis kaitseplaanide puudumine. Kõik Mihkelsoni "kahjulikust" näitavad väited ei pea paika, seda muidugi juhul, kui NATO oskab käituda paariariigiga  Venemaa väärikalt.
M.I.



0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP