RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 30. detsember 2010

NSBLOGI: Lollid valed ja tegelikkus

Posted in nsblogi@politician.com on 29. dets 2010 by Maximus Germanus Meridius
Aasta on lõppemas ja paras aeg teha mõningane kokkuvõtte riigi majanduselust. Võtkem siin ette ilusad tsitaadid ja vaadakem reaalsust.
1.) “See valitsus makse ei tõsta” Vaadakem siis reaalsust. Alates 2007. aastast ajal on igale bensiiniliitrile lisatud 2,1 krooni aktsiise ning 1 kroon KM võrreldes varasemaga.  Maagaasile ei olnud kolm aastat tagasi aktsiisi, aga nüüd on see 367 krooni 1000m3 kohta. Elektrile ei olnud 2007 aastal üldse aktsiise, nüüd on 70 krooni MWh kohta. Põllumeeste poolt kasutatavale diislile on lisatud aktsiisimäär 1,736 krooni. Inflatsioon tervikuna Euroopa üks suurimaid.
2.) “Loome 50 000 uut töökohta.” Kui viimati asja Oktoobris uurisin, siis oli end uue töötuna registreerinud peaaegu 80 000 inimest. Samal ajal oli oma töötu staatuse lõpetanud alla 50 tuhande inimese seetõttu, et on leidnud uue töö.  Eelmisel nädalal tuli uusi töötuid arvele üle 1500. Kui töötuid tuleb rohkem juurde, kui töö leiab, kuidas siis tööd juurde tuleb?
Parimad pärlid aga euro temaatikalt:
1.) “Referndumil oleksid eestlased eurole jah öelnud.” Viimatise EKI uuringu kohaselt on eurot pooldamas vaid veerand küsitletutest ja vastu enam kui 34% vastanutest. Sarnaseid tulemusi on näidanud ka EMORi varasem uuring. ELi ühes juhtivas riigis Saksamaal on aga vastu rohkem kui 50% küsitletutest.
2.) “Mis eurokriis? Kriis vaid mõnedes riikides.” Üllatas kuulda midagi sellist rahandusministrilt, kes peaks ometi teadma, et kui kisuvad kreeni mitmed suured eurot kasutavad riigid, siis rebib see kaasa ka teisi. Kui Saksamaal mõni minister nii lolli avalduse teeks, siis naerdaks ta kohe välja.
3.)“Euro nimel ei kärbitud ega kaotatud töökohti.” Hea näide teemast valitsusjuhi roosad prillid. Kui rahandusminister on Äripäeva vahendusel kinnitanud, et kriteeriume täidetakse euro nimel ning ka valitsusjuht ise väitnud, et kogu rahvas euro nimel püksirihma pingutanud, siis kas ei lähe tänane valitsusjuhi väide tegelikkusega vastuollu?
Tsitaatide autorite nimesid meelega ei toonud välja, sest arvan, et seda pole vaja.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP