RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 23. detsember 2010

NSBLOGI: Võimalus täita Kaitseväe arengukava plaanitust odavamalt

Posted in nsblogi@politician.com on 22. dets 2010 by Maximus Germanus Meridius
Kaitseväe arengukava aastani 2018 näeb ette seni puuduva soomusvägede ja seni nõrga õhutõrje võimekuse arendamist. Samalaadseid lugusi on muidugi viimased 15-aastat kuuldud kuid peale kohe-kohe saabuvast imetehnika kirjeldusest pole kaugemale jõutud. Selle asemel on olnud hoopis jutud NATO vägevusest, organisatsioonist, mis reaalselt end sisuliselt jõuetuks kärpinud, et liikmesriigid läbikukkunud eurotsooni tõttu miinustesse kiskuvat eelarvet kuidagi tasakaalustada suudaksid.
Praegu on aga parim aeg heas korras kaasaegset soomustehnikat hankida, millest KV kõvasti puudust tunneb ning, mis ka arengukavades sees, kuid seni teostamata. Lähiajal on näiteks Austrialt saada sisuliselt metalli hinna eest erinevat tehnikat alates suurtükkidest lõpetades erineva soomustehnikaga. Juba on huvi üles näidanud Ungari ja veel mõned regiooni riigid. Saksamaa plaanib samuti erinevat soomustehnikat müüa. Räägitakse nii Leopard 2 tankidest, Marderitest(pildil) kui ka meil väga vajalikust õhutõrje relvadest ja seda sugugi mitte kallilt.
Antud soomustehnika müüakse maha kõvasti alla omahinna ning ega vaja kohest hooldust vms kulutusi. Praegune aktiivsus säästaks tulevikus maksumaksja raha ja samas suurendaks riigi kaitsevõimet. Seega on asi vaid tahtes.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP