RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 12. detsember 2010

NSBOGI´ST

Enesetapu tee

Reformierakond avalikustas täna oma kavas, et on kavas võtta sihiks palgaarmeele üleminek.
Reformierakond peab oma väitel Eesti parimaks julgeolekutagatiseks NATO kollektiivkaitset ja aktiivset panustamist NATO ühispoliitikatesse ehk teisisõnu soovitakse KV muuta täielikult missiooniarmeeks, mille roll Eesti territoriaalkaitse juures on minimaalne. Panustatakse täielikult NATO ehk teised tulevad müüdile, millel palju küsitavuseid arvestades, et USA vähendab saadavate vägede arvu Euroopas ja Euroopa “partnerid,” kes teistega arvestamata relvastust müüvad ega Vene-Georgia konflikti ajal ühtset seisukohtagi ei võtnud, on veelgi suurem küsimärk oma olematute võimekustega.
Teiseks asjaks on palgarmee suutmatus tagada riigi julgeolekut. Palgaarmee on alati olnud vähemefektiivne võrdluses reservarmeega.  Ajaloo õpetuste aga lähimal juhul Läti näitel näeme, et armee on langenud täielikult palgalõksu, ei suuda tagada end vajaliku relvastusega ning näinud streike, kui majandusolude tõttu viibiv palk kohale ei jõua. Olukorda ei paranda ka 2% SKTst riigikaitsele suunatud summa, sest see summa kõigub tugevalt riigi käekäigust ning isegi siis jääb kõrgete palgakulude tõttu väheks võimalus hankida relvastust. Reformierakondlane lubas taaskord uut tipprelvastust, kuid see kohe-kohe tulemine on uuel relvastusel võtnud aega tänus tahtjatest poliitikutele juba enam kui 15 aastat ning muutuks palgaarmee puhul veelgi kaugemaks looks.
Ma ei imestaks, kui peale negatiivset vastukaja tuleks reform lagedale nende varasemat lugu ümberlükkavaga, kuid nende tegelik soov on teada.
On selge, et kui kümme aastat kestaks Vene poolelt nö pragmaatilisuse periood, siis kerkiksid palgaarmeetajad taas esile. Olukord sarnaneb Belgia olukorraga enne I MS, kus aastakümneid neid meelitati, nendega sõbrustati, kuni piiriäärsed vastaste väeüksused suurenesid. Võrdluse mõte seisneb selles, et rigikaitset ei saa luua hetkeolukorrast lähtuvalt, vaid tema roll on ennetada agressiooni olenemata hetkepoliitikast.
Ära vali populistlike suurparteisid, eriti marionettvõimu eesliini.
Reformierakond koos suursponsoritega näivad muretsevat ka seepärast, et nende pojukesed võidakse kutsuda sõjaväkke aega teenima ja mis veel hullem, järsku ka kodumaad kaitsma; nad on kindlad, et kõike saab osta raha eest - ka vabadust.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP