RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 26. detsember 2010

"POSTIMEES" KIRJUTAB:

Sotsioloog Andrus Saar.
Sotsioloog Andrus Saar.
foto: Marina Puškar

Andrus Saar: suured loosungid ei tööta enam

26.12.2010 12:42
Alo Raun
Sotsioloog Andrus Saar ütles, et suured loosungid on ennast valimistel diskrediteerinud ning väikesed konkreetsed lubadused töötavad palju paremini.
«Loodan, et ükski erakond ei tule välja loosungitega aususest ja läbipaistvusest. Kindlasti ei sooviks, et ükski erakond ei pakuks välja loosungit tulihingelisest võitlusest tööpuudusega. See oleks tegelikult irvitamine valijate üle,» ütles Saar.
«Ma ei tunne ühtki erakonna kontorit, kõnelemata nende plaanidest. Sestap ei oska ka vastavaid prognoose teha, milliste loosungitega nad välja tulevad,» nentis Saar.
Saare sõnul ei ole küsimus lihtsalt teemades või probleemides, vaid eelkõige selles, kuivõrd välja pakutavad ideed oleksid tegelikult realiseeritavad ning kuivõrd need vastaksid valijaskonna erinevate gruppide eelisvajadustele.
«Ei usu, et seekord tuleb mastaapseid loosungeid. Need on ennast suuresti diskrediteerinud. Näib, et väikestel konkreetsetel lubadustel on minekut, näiteks maamaksu kaotamine. Aga võib-olla on see praegu vaid lihtsalt õrritamiseks välja käidud,» pakkus Saar.
Saare arvates tunnevad inimesed praegu suurimat vajadust hoolivuse ja kindlustunde järele. «Päris paljude inimeste elud on läinud haamri alla, hulk inimesi on müünud end peaaegu elu lõpuni orjadeks.»
«Majanduslik surutis enamiku inimeste jaoks kestab kaua aega. Hindade kiirtoidulik tõus närib kõigi rahakotiraudu. Inimesed soovivad, et Eestis elamisel oleks perspektiivi,» rääkis Saar.
Saar ütles, et taolise keskkonna loomise eest vastutavad erakonnad. «Valijad ei ole neile andnud mandaate mitte erakondadele kasulike tehingute tegemiseks, vaid elamisväärse, kindlustunnet pakkuva Eesti kujundamiseks, kus iga inimene tunnetab, et ta on selles riigis vajalik.»
«Loodan väga, et ükski erakond ei tule välja loosungiga «Meie hoolime!» ütles Saar.
Postimees.ee uuris valimiste eel ekspertidelt, millised saavad olema põhilised teemad, millega erakonnad valimistel välja lähevad.
______________________
«Päris paljude inimeste elud on läinud haamri alla, hulk inimesi on müünud end peaaegu elu lõpuni orjadeks.»
Orjad oleme peaaegu kõik. Kui palju on Eestisse veel jäänud suurärimehi? Neid võib üle lugeda lausa ühe käe sõrmedel. Rõhuv enamus suurettevõtteid kuulub juba väliskapitalile ja, pange tähele, kasumi väljaviimine Eestist on praktiliselt vaba.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP