RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 16. detsember 2010

"POSTIMEES": Vastuluure kirjeldab Edgar Savisaart Venemaa mõjuagendina

Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin (vasakul) ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar tänavu 25. juunil Tallinnas konverentsil «Tallinna rollist Eesti-Vene majandussuhetes».
Venemaa Raudteede juht Vladimir Jakunin (vasakul) ja Tallinna linnapea Edgar Savisaar tänavu 25. juunil Tallinnas konverentsil «Tallinna rollist Eesti-Vene majandussuhetes».
foto: Sergei Trofimov / Den za Dnjom

  16.12.2010 00:14Tuuli Koch


Eesti presidendi, pea­ministri ja ­siseministri käes on  kaitsepolitsei teabeettekanne, ­milles Kesk­erakonna esimeest Edgar ­Savisaart nimetatakse ohuks riigi julgeolekule.

Enamasti on Savisaare sidemeid Venemaal aidanud luua erakonna raudvara Ain Seppik. Ent tänavu kevadel sõitis koos Savisaarega Venemaale hoopis Vladimir Velman.

Kapo teabeettekande kohaselt sai sellest reisist alguse lugu, mida Postimehe allikas  nimetas «viimase 20 aasta kõige magedamaks looks meie riigi moraalile».

Nimelt selgub, et juba suve algusest saadik on Savisaar kaitsepolitsei vastuluureametnike jaoks olnud märkega «oht julgeolekule» ja tema kohta kasutatakse nimetust «mõjuagent».

Riigijuhtidele esitatud dokumendi kohaselt on Savisaar vahendajate kaudu küsinud 1,5 miljonit eurot, millega suurendada Venemaa mõju Eestis. See summa – ligi 25 miljonit krooni – jääb Keskerakonna valimiskampaaniate hinnaklassi või siis katab täpselt Lasnamäele kerkiva, «Kiirestikuulja» nime kandma hakkava vene kiriku ehitamiskulud.

Kaalul ei ole seekord lihtsalt ühe erakonna esimehe poliitikukarjäär, vaid kogu riigi nägu ja usaldusväärsus. Kaitsepolitsei vastuluure teavitab sellistel puhkudel oma töö tulemustest presidenti, peaministrit ja siseministrit. Kaitsepolitsei vanemkomissar Andres Kahar ütles Postimehe järelepärimise peale, et kaitsepolitsei ei saa põhimõtteliselt selliseid väiteid kommenteerida.

Postimehele teadaolevalt pole Kapo Savisaart üle kuulanud ega vestlusele kutsunud. Samuti ei ole Savisaarele kahtlustust esitatud ning selleni ei pruugitagi jõuda.

Ilmselt on Savisaar ise siiski teadlik, et salainfo tema rahaküsimistest tiksub juba tükk aega viitsütikuna tema ja erakonna pea kohal. Sel nädalal Postimehes ilmunud intervjuus ütles Savisaar justkui sündmusi ette nähes: «Mulle tundub, et jään selleks vapiloomaks ka siis, kui ma tõepoolest kunagi äkki enam ei ole Keskerakonna esimees.»

Eile ütles Savisaar Postimehele, et ei oska riigijuhtide käsutuses olevaid dokumente kuidagi kommenteerida.
_________________
Usun, et selline KaPo ettekanne on olemas, keskerakondlased on ka selle juba katluse alla seadnud. Õige mees annaks praegu KaPo ja "Postimehe" koheselt kohtusse, Savisaar aga seda ei ole seni lubanud teha. Tal olid juba sündides "head" geenid, ega siis igaühele ei ole antud sündida vanglas kriminaalkurjategijate pojana. Vaata-kuula blogist Meensalu meenutusi Savisaarest.
M.I.


0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP