RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 29. detsember 2010

TERVE MÕISTUSE SÜNDIKAAT KIRJUTAB:

JUHTKIRI: Reformi lakmustest

Lisatud: 28. detsember

Reformierakonna poolt lõkkele puhutud Savisaare idarahaskandaal on pöördunud nende enda vastu. Küll oli tore nädala jagu suuri poose võtta, aga kui asi läheb oma põhimõtetega vastavuses olevaks käitumiseks, siis leiab veelkord kinnitust, et oravatel põhimõtteid pole. Kui oleks, lõpetaks nad Savisaare parteiga koostöö kõigis suuremates omavalitsustes.

Sotsid võivad ju olla haledad ja nende lahkumine Tallinna koalitsioonist oli sisutühi žest, kuid vähemalt näitasid nad end mingilgi moel põhimõttekindlatena. Reformarid - ja sama palju ka irllased - räägivad küll suuri sõnu riigi julgeolekust ning nõuavad, et valija annaks kevadel Keskerakonna käitumisele hinnangu, kuid kui asi puudutab nende sisse töötatud skeemikesi Tartus või mõnes teises suuremas omavalitsuses, siis on nad sama innukad kuritöökaaslased kesikutega nagu on Keskerakonna juhatus Savisaarele. Ja see jätab asjale eriti halva maigu külge? Valija peab andma hinnangu oma tegudega - konkreetselt hääletusotsusega - poliitikud ei kavatsegi aga teha ühtki liigutust, mis neilt midagi nõuaks.

Kui valitsuskoalitsiooni parteid jätkavad praegu koostööd Keskerakonnaga suuremates omavalitsustes, siis näitavad nad kristallselgelt kahte asja: esiteks, et nad on hoolimata suurtest sõnadest alati valmis tegema peale valimisi koostööd Savisaarega, kui vajadus peaks tekkima. Teiseks, et neid tegelikult ei häiri Vene eriteenistuste raha Eesti poliitikas. See on hea malakas, millega vehkida, aga see pole veel põhjus, miks astuda samme enda mugavuspositsioonilt lahkumiseks.
Mis tähendab, et valitsuskoalitsioon pole parem Keskerakonnast.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP