RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 7. detsember 2010

UUDISED VANGLAPLANEEDIST

Krooni kaitsjad annavad Ergmale üle 10 300 allkirja



Teisipäeva hommikul kell 9.30 annavad kroonist loobumise vastased riigikogu esimehele Ene Ergmale üle petitsiooni 10 300 allkirjaga, mille kodanikud andsid Eesti krooni kaitseks ja eurole ülemineku asjus rahvahääletuse korraldamiseks.

Allkirjade kogumise aktsioon algas tänavu kevadel veebikeskkonnas www.meeitahaeurot.com. Suvel koguti lisaks e-allkirjadele paljude aktivistide abiga allkirju tänavatel ja avalikel üritustel, teatas kampaania korraldaja Anti Poolamets.
„Suvel saime inimeste käest ääretult head tagasisidet, tänavatel allkirju kogudes tekkisid koguni järjekorrad. See andis kinnitust, et Eesti rahvas ei ole valmis oma rahast loobuma. Ka Saar Polli poolt läbi viidud rohkem kui 1500 küsitletuga avaliku arvamuse uuring näitas, et enamus rahvast on ülekaalukalt krooni säilimise poolt,“ ütles Poolamets.
„Spetsiaalse rahvahääletuse korraldamata jätmine ja otsene vastuolu põhiseaduse paragrahviga 111, mille järgi Eesti raha emissiooni ainuõigus on Eesti Pangal, näitab, et eurole üleminek ei ole legitiimne,“ väitis tuntud eurovastane.
Veebikeskkonna www.meeitahaeurot.com eestvedaja Peeter Proos lisas: „Paljud tahtsid oma meelsust avaldada ning selleks tegime veebikeskkonna, kus oma seisukoht välja öelda. Mul on tõeliselt hea meel, et nii paljud inimesed peavad Eesti krooni tähtsaks. Olen kogu oma elu krooni ajal elanud ja tahaksin seda teha edaspidigi.“
____________________
Lisan veel seda, et § 111-ga on aga õige huvitavad lood: " Riigikohus avaldas 2006. aasta mais oma seisukoha, et pärast Euroopa majandus- ja rahaliidu täieõiguslikuks liikmeks saamist tuleb põhiseaduse §-i 111 tõlgendada nii, et Eesti Pangale ei jää õigust emiteerida Eesti raha ega Eesti krooni. Seega jõudis Riigikohus seisukohale, et põhiseadus euro kasutuselevõtuks takistusi ei tee."
Riigikohtu seisukoht on absurdsuse tipptase. Kuidas saab selget põhiseaduse üheseltmõisteatavat punti ( § 111. Eesti raha emissiooni ainuõigus on Eesti Pangal. Eesti Pank korraldab raharinglust ja seisab hea riigi vääringu stabiilsuse eest.) tõlgendada täpselt vastupidiselt?
Kroon oleks tulnud ka € -st lahti siduda.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP