RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 17. detsember 2010

VEIKO RÄMMEL: SAVISAAR, MPÕK, KOALITSIOON JA POLIITILISED MÄNGUD USULISTE TUNNETEGA!

Delfis on üleval Savisaare ennastõigustav avaldus, mille põhiline rõhuasetus on, et nemad tegid ka, jutt on Isamaa ja REF-i omaaegsetest kahtlastest tehingutest. Teine rõhuasetus on emotsionaalne - Kiriku ehituse ja selle sidumisega poliitikaga ja veel enne jõule. Selge mäng usulistele ja emotsionaalsetele tunnetele, norides oma üllale kavatsusele valijaskonna kaastunnet. Muidugi lendavad mõlemad kivid koalitsiooni kapsaaeda.

Ma olen täiesti nõus Savisaarega osas, et teised kartellierakonnad ja eriti koalitsiooni kuuluvad IRL ja REF ei ole välisrahade hankimisel sugugi puhtamad ja sh ebaseaduslike.

Alates skandaali algusest olen siin blogis pidevalt rõhutanud, et tegu on kirbutsirkusega juhtimaks valijate tähelepanu tegelikelt probleemidelt kõrvale, eesmärgiga tagada endale lojaalsete valijate toetus. Koalitsioon mängis venevastasusele ja Savisaar oma traditsioonilisele valijaskonnale ehk "nõukalastele". Analoogne mäng käis ju ka Pronksikriisi ajal. Ma saan aru, et see kõlab paranoiliselt, kuid äkki oli tegu kokkuleppega nullimaks alternatiivkandidaatide pääsu? Ma isiklikult ei välistaks, sest kõigi tänaste kartellierakondade toetus langeb. Inimesed väidavad, kellega olen vestelnud nii tänaval, kui ka FB-s, et kui üldse valima lähevad, siis hääletavad sõltumatute poolt. Hoiatavaks näiteks on kartellikatele ju pronksikriis, mille osaliseks tagajärjeks oli ka Indrek Tarandi mäekõrgune võit EP valimistel. Mhh, mõtlemapanev, inimesed ei näe enam kartellikate vaadetes vahet ja neil on tüdimus kõigist, sest midagi ju ei muutu?

Vaatame nüüd seda kiriku ehituse lugu, mida Savisaar esitab, kui üllast algatust. Kahtlemata seda ta on, kuid oleneb mis kandist vaadata? Kordan vana ajaloolist tõde - kirik on Venemaal riigivõimu käepikendus imperialistlike kavatsuste teostamisel. Alguse sai see asi ammusel ajal, kui Metropoliit asus veel Kiievis ja sõnastati III Rooma doktriin, mis kõlas nii:"Kaks Roomat on langenud ja neljandat ei tule, kogu õigeuskliku (ortodokse) maailma kants on nüüd Venemaa!"Muide selle sõnastas tolleaegne metropoliit. Kuigi ametlik Idakirik (Bütsants, Konstantinoopol) ei ole seda iial tunnistanud, on see Venemaa ametliku ideoloogia ja mõtteviisi osa tänaseni. Tsaarid on asja praktiseerinud pidevalt. Vene rahvusliku mõtteviisi kuulub, et neil peab olema isake, keda kummardada. Algselt tsaar, hiljem Lenin, Stalin, Brešnev jt. Tänaseks on isakese rolli võtnud Putin, Medvedev on liiga nõrk, et arvesse tulla, sest isake peab olema tugev ja karismaatiline. Ilmselt järgmistel valimistel Medvedevit enam ei näe. See on ka põhjuseks, miks Venemaal iialgi ei saa tekkida tõelist demokraatiat. Seega aidates ehitada MPÕK-i Kirikut mängib Savisaar oma elektoraadi rahvuslike tunnetega suunates neid hääletama enda poolt.

Kokkuvõtteks julgen väita, et Savisaar on liiga pragmaatiline, et midagi lihtsalt heast südamest või usulistest tunnetest ajendatuna teha. Ei oma tähtsust ,oli siin midagi ebaseaduslikku või mitte, ebaeetiline on see mäng nii ehk naa, nagu ka vastaspoole käik selle looga välja tulla.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP