RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 2. jaanuar 2011

BRITI TEADLASED ENNUSTAVAD EURO HÄVINGUT


  Ehtsad eurod kupüüride ja müntidena.

Uurijad: euro šanss järgmine kümnend üle elada on üks viie vastu 

31.12.2010 23:11
Briti majandusuuringute keskus teatas, et euro šansid järgmine kümnend üle elada on üks viie vastu, kuna liikmesriikide vahel on liiga suured erinevused.
Suurbritannia Majandus- ja äriuuringute keskuse hinnangul peavad Hispaania ja Itaalia algava aasta kevadel refinantseerima enam kui 400 miljardi väärtuses võlakirju, mis võib eurotsoonis uue kriisi esile kutsuda, vahendab Reuters.
«Sel hetkel võib euro langeda,» ütles uurimiskeskuse juht Douglas McWilliams.
2010. aastal raputasid eurotsooni Kreeka ja Iirimaa võlakriisid, mis on viinud mõned vaatlejad seisukohale, et alatasa teiste liikmesriikide võlgu tasuv Saksamaa kaotab peagi kannatuse. Samas on Saksamaa kantsler Angela Merkel korduvalt kinnitanud, et Saksamaa toetab eurot ja rõhutas seda ka oma tänaõhtuses aastalõpukõnes.
«Euro on meie jõukuse alus,» ütles Merkel. «Saksamaa vajab Euroopat ja meie ühisvaluutat. See on vajalik meie endi heaoluks ja suurte ülemaailmsete kriiside ületamiseks. Meie, sakslased, täidame oma kohustusi, isegi kui see vahel väga raske on.»
McWilliams on aga veendunud, et pikapeale saavad erinevused liikmesriikide majandusarengus eurotsoonile saatuslikuks. «Kahtlustan, et eurole saab hukutavaks see, et suurem osa riike ei suuda alla neelata kibedat pilli, mis nende majandused pikemas perspektiivis elujõuliseks muudaks,» ütles ta.
«Meie hinnangul on tõenäosus, et euro järgmise kümne aasta jooksul püsima jääb, üks viiest,» lisas McWilliams ja lisas, et kui Euroopa ühisraha selle perioodi jooksul siiski püsima jääb, ootab seda siiski ees märkimisväärne nõrgenemine dollari suhtes.
Allikas:Postimees.ee
_________________
Eesti valitsuse ja pangandustegelaste soov kroonid põletada tundub selle uudise valguses üsna kentsakas,  mõned vastutustundlikud riigid koostavad juba plaane tagasiminekuks rahvusvaluutale.
Meie ametnikud võivad kroonid rahuliku südamega põlema panna, sest nii kui aeg on näidanud, ei vastuta nad millegi eest ja võivad rahva raha kasutates need vajadusel uuesti trükkida ning keegi ei julge kobiseda.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP