RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 3. jaanuar 2011

KUIDAS RAHA TEHAKSE?

See 47-minutiline Paul Grignon’i lühifilm on põnev ja lihtne kokkuvõte meie tänapäeva pangandussüsteemi tekkeloost. Film on tehtud 2006. aastal ja nüüd on sellele lõpuks ometi olemas ka eesti keelsed subtiitrid. Võtsin Pauliga ühendust ja sain tema käest loa film eesti keelde tõlkida ja seda levitada. Subtiitrite tõlkimise eest suured tänud Kaia Linkbergile!
Ma ei väida, et see film on 100% tõsi ja et see ei sisalda ühtegi viga või ebatäpsust, kuid ma olen päris kindel, et selles on suur tõetera sees. Eks igaüks ise vaatab kui palju ta usub. Huvitav ja silmaringi laiendav vaatamine igal juhul.
Allikas: http://revolutsioon.ee/
Sellelt aadressilt saate vaadata seda filmi
_____________________
Seoses euro tulekuga ei ole paha kui vaatame kaasaegset pangandus- ja rahasüsteemi veidi põhjalikumalt. Toon siinkohal ka ühe tsitaadi Jüri Lina raamatust "Maailmaehitajate pettus":
"Ameerika õpikutes leitakse, et demokraat William Jennins Bryani kaotus 1896. aastal presidendivalimistel oli hea, sest ta taotles raha võrdsustamist kullaga, olles vastu pankade kindlale rahale, mis tekitab võlga. Bryan selgitas:"Kui me olene konstitiutsioonilise raha taastnud, on võimalik teisigi reforme ette võtta. Kuni seda pole toimunud, pole võimalikud ka muud reformid."
Bryan niisiis ei saanud presidendiks. 17 aastat hiljem, 1913. kehtestas Kongress seaduse (eelnõu oli esitatud vabamüürlaspresident Woodrow Wilson), mis tühistas Kongressi õiguse raha välja anda, volitades seda tegema erakätes olevat keskpanka (Federal Reserve System).
Kongresmen Charles A.Lingbergh (kuulsa lenduri isa) ütles selle sündmuse kohta:"Kui president on seadusele alla kirjutanud, on rahameeste nähtamatu valitsus legaliseeritud ja toime on pandud sajandi koledaim seadusandlikult sanktsioneeritud roim."
Veel väljavõtteid sellest Lina raamatust: http://rahvuslane.blogspot.com/2010/11/juri-lina-maailmaehitajate-pettus.html
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP