RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 15. jaanuar 2011

NSBLOGI - Isandate käske juba täitmata ei jäeta: KV järjekordne kasutu hiigelkulutus

Posted in TEATEID TEGELIKKUSEST! on 14. jaan 2011 by Maximus Germanus Meridius
Kaitseväe arengukavasse aastani 2018 on sissekirjutatud kopterite ja kiirkaatrite hange.
Kaatrid üksi läheksid maksma ligi 6,4 miljonit eurot aga kopterid üle 100 miljoni euro, võib lugeda EPL vahendusel.
Algul põhjendati helikopterite vajalikkust otsingu- ja päästetoetuse tagamisega NATO õhuturbelendudele, kuid see probleem lahendati Politsei-ja piirivalveametile ostetud kopterite ostuga, mille vajalikkust muide samuti just sama klausliga põhjendati.
Kaitseministeeriumis on valminud „Multifunktsionaalse transpordikopterite võime kontseptsioon”. See ootab vaid kinnitamist, et kopterihange saaks rohelise tee.
Sel juhul neelaks kopterid järgmise viie aasta hankerahast enamuse, nagu eelmise nelja aasta jooksul kulutas kasututena sadamas seisvate kolme miinijahtija hange. Kannatab maavägi ja territoriaalkaitse.
Leo Kunnas selgitas hiljuti oma kirjutises lihtsalt miks (transpordi)kopteritega siin toimuva kriisi korral raske midagi ettevõtta tingimustes, kus puudub ülemvõim õhus. Tekib küsimus miks siis neid endiselt tellida tahetakse?
Küsimusele on vastus sama nagu ka plaanitava kiirkaatrite ostu vajalikkusele vastates ehk teisisõnu nende peaeesmärk ei ole mitte EV territoriaalkaitse, vaid tegu missoonipiirkondadesse mõeldud tehnikaga. Kopterid Afganistaani, kus neist puudus ja esimesed koolitatud eesti piloodidki olemas ning kaatrid Somaalia rannikule, kuhu juba EV sõdurid saadeti.
KV on juba ammu muudetud missiooniarmeeks, kui jälgida hankeid ja prioriteetide selgitusi.
Küsimusele miks pole meil seda ja teist relvastust järgneb ametnikelt enemasti vaikus ja seejärel tuleb muinasjutt NATO vägevusest.
Selge, et nende kopterite ostu puhul KaMin hämab nagu hämati miinijahtijate tegeliku ostu põhjuste kohta. Arvestades kopterite põuda Afganistanis on isandatelt tulnud korraldus, et olgu olemas. Ning kuna kulutuse põhjendamine puhtalt  kõrbesõja tarvis on probleemne, on vaja peita asja kodumaiste vajadustega. Seda kõike kinnitab ka Wikileaksi lekitatud info, et sakslased olid nõus kollektiivkaitse plaaniga, sest muidu hakkaks Baltikum kulutama summasi oma territooriumi kaitseks mitte niivõrd missioonidele.
Kõige lollim on kamina väide, nagu oleks see ettevalmistus lennuväe loomiseks. Peale seda hanget on meil ju olemas terve eskadrill SAR tegemiseks, seejuures F-16 tüüpi lennuki avariilisuse protsent on nii väike, et 10 lennuki kohta juhtub healjuhul üks kord kümnendis juhtum, kus on vaja pilooti kuskilt otsima minna. See-eest saame tulevikus minna 7-8 Augustaga  ja kolme Robinsoniga ühte meest päästmaLaughing Laughing .
Taaskordne näide marionettvõimu poolsest isandatele kuuletumisest, maksumaksja raha raiskamisest ja Kaitseväe kahjustamisest läbi eelarvet kurnavate null kaitseväärtust omavate ostude läbi.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP