RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 26. jaanuar 2011

NSBLOGI - Ole valmis: poliitpolitsei alustab internetis sinu jälgimist

Posted in nsblogi@politician.com, TEATEID TEGELIKKUSEST on 25. jaan 2011 by Maximus Germanus Meridius
Kui kevadel 2009 jõustus uus sideseadus, mis kohustab internetipakkujaid salvestama aastaks oma klientide tegevust veebis(salasõnad, külastatud veebilehed jne), mainisin, et see ei jää viimaseks, sest juba tollal sai aimu seaduse tegelikest tagamõtetest.Tollal  selgitati asja väidetavat vajalikkust uurimisorganite töö lihtsamaks tegemisega, kuna sideettevõtete logifailide olemasolu korral on tõendusmaterjali kergem koguda. Viimast väitis Justiitsministeeriumi esindaja D.Kõmmus. Tollal arvati asja põhihuviline olevat KAPO, kes pole saladust teinud, et veebi kaudu ka jälitustegevust korraldatakse.
Nüüd tuli aga Politsei- ja piirivalveamet välja teatega, et kavatseb tänavu tööle panna internetipolitsei üksuse, mis hakkab väidetavalt virtuaalmaailmas korda looma.
“Erinevates portaalides hakkab see järelevalvet tegema, ühelt poolt kedagi korrale kutsuma, kes midagi halvasti teinud,ütles R.Küüt. Eesti eeskujuks on Soome politsei kogemus, ütles PPA pressiesindaja.
See Soome lause ütles enam kui küll, sest Soomes on sellest veebipolitseist kujunenud sisuliselt süsteemi kontrollvahend, mis “ebasobivaid” karistab ehk teisisõnu on tegu selge veebikontrolli rakendamisega, mis ülesehituselt ei erine kuigi palju näiteks Hiinas olevast tsensuuri rakendamisviisist.
¤
Ilmselt  kujuneb loodavast veebipolitseist samuti poliitvõimu tööriist, mis “ebasobivate” inimeste andmeid koguma hakkab ja võimalusel neid karistama asub.  Neid näiteid EL riikide(sh Soome) näitel on hulgaliselt ja olen neid siingi blogis toonud.
¤
Tõenäoliselt, et asja summutada tuldi PPA poolt inimeste lõa otsa võtmiseks välja looga väidetavalt internetis kasvanud laste ahistamisest, mis vajavat sekkumist. Ometi on veebipolitsei alustamisega tegeletud ammu. 2008. aastal oli justiitsminister R.Langil hambus kommentaariumid, mis “väärat” infot levitavad ja rangema kontrolli alla tuleks võtta.
 Kommentaariumid polnud enam siis ega pole ka praegu veebisaitide kehtestatud karmimate kommenteerimisreeglite tõttu sellised peldikuseinad nagu ca 7 aastat tagasi, küll aga levitavad üha rohkem poliitkorrektseid dogmasid ümberlükkavat materjali koos kontrollitavate faktidega ning olen kindel, et just see saab veebipolitsei peamiseks sihtmärgiks.
_____________________
Selge see, et rahvas tuleb suukorvistada. Ilma demokraatia allasurumiseta ei saa Uue Maailmakorra ehitajad EL-ust enda eesmärke ellu viia. Toon vaid ühe näite ja see on rahvusriikide hävitamine, Euroopa rahvad tuleb segada üheks moraalituteks rahvustundeta inimeste halliks massiks, keda on siis kergem valitseda.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP