RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 27. jaanuar 2011

Põlluaas: Toompeal ei pea ükski jõud Tartu rahu au sees

SI-34

Tartu Rahu Põlistamise Seltsi esimees Henn Põlluaas andis teada, et tervitab IRL-i rahvuslaste ühenduse avaldust http://si.kongress.ee/irli-rahvuslased-viitest-tartu-rahuleppele-ei-tohi-loobuda-2.html , kuid kahjuks peab tõdema, et see on tüüpiline näide IRL-i sisevastuoledest ja sellest, kuidas saba ei tea, mida pea teeb.

Tekst: Henn Põlluaas


Tartu Rahu Põlistamise Selts, mida mul on au juhatada, on võtnud ühendust mitmete Riigikogu Setomaa toetusgrupi liikmetega ja ka IRL.i juhtfiguuridega. Edastasime neile Eesti-Vene piirilepingu (millelt Venemaa on oma allkirja tagasi võtnud) denonsseerimise  ja loovutuslikele piiriläbirääkimistele moratooriumi seadmise eelnõu, lootes, et see Riigikogule menetlemiseks edastataks. Vastupidiselt IRL-is kõrvale tõrjutud rahvuslastest, kes Tartu Rahu au sees peavad, ei leidnud IRL-i juhtfiguurid, et Eesti peaks Tartu rahuga määratud piiride ja seeläbi okupeeritud aladele jäänud kodanike eest seisma või mingeidki meetmeid ette võtma. TRPS koostatud eelnõud keelduti käsitlemast. Kinnitati, et Toompeal ei ole esindatud mitte ühtegi poliitilist jõudu, kes asjaga tegelemisest huvitatud oleks.

Samasugune kahepalgelisus ja lõhestatus valitseb ka Eestile hukatusliku viisavabaduse küsimuses, mida IRL erakonnana toetab, kuid IRL-i rahvuslaste ühendus oma avalduses taunib.

Tekib küsimus, kas IRL on ikka see õige erakond, kuhu rahvuslaste ühendus kuulub. Ehk oleks neil juba ammu aeg lahkuda ResPublika poolt kaaperdatud libarahvuslikust IRL-ist, selle asemel, et nimekirja esinumbritele hääli koguda. Või kuulubki IRL-i valimis taktikasse hämamine ja erinevatele sihtgruppidele erineva jutu ajamine? Nagu keskerakonnal, kellele eestlastele ja venelastele suunatud valimisloosungid sootuks erinevad on.

Igatahes ma ei leia, et oleks võimalik usaldada erakonda, kes käitub kui mitmepealine lohe, kellel iga pea erinevat ja teineteisele risti vastukäivat juttu räägib. Tegudest, mis IRL-i Reformierakonna ja Keskerakonnaga äravahetamiseni sarnaseks teevad, ma ei räägigi.

Kutsun kõiki valima ühinenud üksikandidaatide nimekirjas olevate üksikandidaatide poolt:  http://www.yksikkandidaadid.ee/ Oleme lubanud tegutseda sissesaamise korral ühtse jõuna ja meie kavadesse kuulub kindlalt nii Tartu Rahu piiride kaitsmine kui viisavabaduse ärahoidmine.

Allikas: Henn Põlluaas
Kontakt: hennpolluaas@gmail.com

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP