RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 21. jaanuar 2011

TMS: Riik peaks kaotama lähiaastateks käibemaksu peamistele toiduainetele

Ühinenud üksikkandidaadid
Tallinn, 20.01.2011

Riik peaks kaotama lähiaastateks käibemaksu peamistele toiduainetele

Ühinenud üksikkandidaadid tegid täna avalduse, milles teevad ettepaneku lähiaastateks kaotada peamistele toiduainetele käibemaks, et tasakaalustada kiiret toiduhindade tõusu.

“Selline soodustus peaks olema kindlasti piiritletud ajaliselt näiteks kolme aasta peale, mitte tähtajatu, aitamaks inimesi just lähiaastatel, mil Eesti majandus on veel masu tingimustes. Samuti peaks toiduainete nimistu olema piiratud,” selgitab Martin Helme. “Toiduained on meil juba praegu pea sama kallid kui näiteks Soomes, aga sissetulekute võrdlemisest pole mõtet rääkidagi. Kõige valusamini puudutab kallis toit aga kõige vaesemaid inimesi, sest isegi töötu peab ju sööma.”

“Euroopas on riike, kus peamistel toidukaupadel ei olegi üldse käibemaksu. Käibemaksu ajutise kaotamise puhul peaks iga toidukaup odavnema kohe 20 protsenti. See on arvestatav raha, inimesed vaadaku oma poetšekkidelt, kui palju nad sellega säästaks.”

“Maksusoodustusega kaasneva eelarveaugu peaks Eesti täitma edasiste kärbetega avalikus sektoris ning vajadusel leppima lähiaastatel pisut suurema eelarvedefitsiidiga. Olukorras, kus Eesti on Euroopas pea ainus riik, kes püsib laia varuga Maastrichti eelarvedefitsiidi piirides ei ole meil peale euroalaga liitumist vaja selle pärast väga muretseda,” selgitab Helme.
Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP