RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 4. jaanuar 2011

VEIKO RÄMMELI BLOGI´ST

VEIKO RÄMMEL: WIKILEAKSI DOKUMENDIST SELGUB TÕDE - USA EESTIST EI HOOLI JA LÄHTUB VAID ISIKLIKEST HUVIDEST!

Internetti on ilmunud 27.aprilli 2009 Tallinnast Washingtoni saadetud memorandumi pikem variant, milles heidetakse Eestile ette, et meie kaitsekonseptsioon on ülesehitatud stsenaariumile, et Venemaa rünnak Eesti vastu on möödapääsmatu.
Pikemas memo versioonis näeb USA saatkond oma ülesannet Eesti kaitsekontseptsiooni mõjutamises. See on tähtis, kuigi mõjutamise ulatus on piiratud, öeldakse raportis.
Veel märgib memorandum, et ainuke regulaarne Eesti-Vene sõjandusalane koostöö käib globaalse tuumaterrorismi vastu võitlemise raames.
Samuti toimib Eesti-Vene piiril USA patendiameti poolt finantseeritud digitaalsete piraatkaupade vastane võitlus.
Memo lõppeb järgmise tõdemusega: Riigidepartemang ja justiitsministeerium on korduvalt välja öelnud, et Eesti peaks arendama NATOle vajalikku moodsat sõjaväge ja mitte keskenduma soomusvägedele, mis oleksid võimelised tõrjuma maavägede rünnakut idast.

No nii, selle dokumendiga on minu arust ka kõige paandunumatele optimistidele tehtud selgeks, mis on USA ja laiemalt NATO huvi? See on isiklik kaitse ja Eesti ärakasutamine suurte mängudes, ma kahtlen kas Venemaa kallaletungi puhul, mis täiesti võimalik, ka NATO kollektiivkaitse printsiipi rakendataks. Ilmselt mitte, pakun, et toimuks samasugune "kummaline sõda", nagu Poolas aastal 1939.
Seega; uppuja päästmine on uppuja enda asi, ehk aita ennast ise Inimene, siis aitab ka Jumal!
_________________
Lisn veel seda, et NATO §5 käivitamist ei otsusta sõjaväelased, vaid riikide valitsused konsensusliku otsuse alusel, mis muudab kollektiivkaitse üpris ebatõenäoliseks.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP