RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 20. jaanuar 2011

Venemaal meenutati, kuidas Lužkov nimetas Lätit Kambodžaks ja fašismi pesaks

                                  Vastus ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"
Sochi Boikott



Moskva endise linnapea Juri Lužkovi elamisloataotlus Lätis tekitas suurt vastukaja Venemaa meedias. Raadiojaama Ehho Moskvõ ajakirjanik Anton Orehh tuletas aga meelde, mida endine linnapea varem Läti kohta öelnud on.

„No kui palju aega on möödunud sellest, kui Lužkov nimetas Lätit Kambodžaks? Kui kleepis Lätile külge sildi fašistide pesa? Kui sõimas Lätit vene rahva ja vene keele mõnitamise eest?” küsis Orehh Läti Delfi vahendusel.

„Tundub, nagu oleks need süüdistuskõned kõlanud alles eile. Ja tundub, et Lužkovi sõbrad ajasid juba siis seal juured alla. Jah, ja Juri Mihhalõtš ostis fašismi pesas laohoone! Mida kavatseb ta selles laohoones hoidma hakata? Aga võibolla see Läti polegi nii halb?

Kes ostis hullumeelse mõrvari Pol Poti ajal vara Kambodžas? Ja 200 000 latti ta Läti panka ometi investeeris. Kas ta oleks andnud nii suurt rahasummat fašistlikule pangale?” küsis ajakirjanik.

Lisaks sellele märgib Orehh, et Lätis on terve „Lužkovi-tüüpi” poliitiline partei – Inimõiguste Eest Ühtses Lätis.

„Kui Juri Mihhalõtš juhiks seda parteid! Kujutage ette, et Lužkov räägiks läti keeles! Sama tuliselt, sama intonatsiooniga, aga meile täiesti arusaamatus keeles, sealjuures oma alatises sonis ja iga kõne lõpuks hüüaks kõige krooniks „Hurraa!”. Ja siis saaks Riia linnapeaks või kas või Nils Ušakovsi asetäitjaks.

Veidi aja pärast oleksime me kuulnud, et tuleb välja, et meil Venemaal on tõeline Kambodža ja Pol Pot valitseb meid juba 11 aastat. Ja kodanlik Läti poleks muide meid, Lužkove kunagi välja andnud, ükskõik, millistes kuritegudes teda siin ka ei süüdistata. Lõppude lõpuks looks Juri Mihhalõtš Jūrmala laohoones eksiilvalitsuse ja 200 000 latiga alustataks uut Vene revolutsiooni,” kirjutab Orehh.

Allikas: Delfi.ee

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP