RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 14. veebruar 2011

Ansipi valitsuse otsused 2007. aastal lõpetasid soometumise?

                                  Vastus ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"

Pühapaev, 13 veebruar 2011 14:35
Kuni 2007. aastani oli Eestit valitsevate ringkondade tegevus suunatud peaasjalikult majanduse tõstmisele, Eesti konkurentsivõime tagamisele, liitumisele NATO ja EL'ga, millised sammud olid sisuliselt edukad.

Samas jäid vaeslapse ossa sellised aspektid nagu Eesti riigi kodakondsuse väärtustamine,  elanike seas patriotismi arendamine, šovinistlike ning tagurlike jõudude tegevuse tõkestamine ning üldine suundumus (sellest ka arusaam) demokraatia arendamisse seisnes selle samastamises kõikelubatavusega. Õigemini totaalses tolereerimises kõigesse - alates irvitamisest Eesti riigi üle kuni kuritegevuse soodustamiseni läbi ebakohase karistuspoliitika.

Kõiki vigu ei ole võimalik paari lausega ette lugeda, kuid igal juhul viis eeltoodu selleni, et aasta-aastalt kasvanud vene imperialistide ning tagurlik-šovinistlike ringkondade aktiivne tegevus põhjustas lõppude-lõpuks Eesti pealinna rüüstamise 2007. aasta aprillipäevadel - nn pronksimässu.

Pronksmässu toetati loomulikult aktiivselt ida poolt, sealse riigimeedia ning julgustava sõnaga ning mässulised said indu ka sellistelt olulistelt Eestis asuvatelt poliitilistelt jõududelt nagu Keskerakond ja Rahvaliit.

Ometigi tuleb välja, et pronksimäss on aidanud oma kompleksidest üle saada näitekes meie põhjanaabrit - Soomet.
Kui see tõele vastab, siis tuleb tunnustada Ansipi valitsuse julgust vastavate otsuste tegemisel ning eesti rahva kindlameelsust, kes peaaegu nagu üks mees seisid nendel ärevatel päevadel oma au ja väärikuse kaitsel.

Tänu meie rahva ja riigi tugevale ühtsusele nendel päevadel on sugulasrahva riik lõpuks jagu saanud aastakümnete pikkusest põdemisest ning samuti oma kaela sirgu ajanud.

Pärast pronkssõduri kriisi ei alistunud Soome enam venelastele.

Soomes avaldatud WikiLeaksi Helsingi USA saatkonna dokumentide andmetel muutis Eesti pronssõdurikriis Soome juhtkonna suhtumist Venemaasse. Ameeriklaste hinnangul kadus alistumine, valgustab oma lugejaid Delfi.

2007. aastal alustanud Soome keskerakondlik kodanlik valitsus oli ameeriklastele meele järgi. Eriti meeldis USA-le tollane välisminister Ilkka Kanerva, ja seda just seoses Eesti pronkssõduri rahutustega, kirjutab Uusi Suomi.

“Eesti pronkssõdurikriis julgustas Soome valitsust suunduma eemale traditsioonilisest Soome kalduvusest rasketes küsimustes Venemaale alistuda,” kirjutab USA saatkonna nõunik Amy Hyatt 7. septembril 2007.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP