RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 8. veebruar 2011

BH RUZZLAND: Jaapanlased nõuavad ebaseaduslikult okupeeritud territooriumite tagastamist.

                                  Vastus ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"
Jaapani rahvuslased rüvetasid esmaspäeval Tokyos saatkonnahoone juures Venemaa riigilippu ja nõudsid Kuriili saarte tagastamist Jaapanile, vahendavad mitmed meediaagentuurid.

Jaapanis tähistatakse iga aasta 7. veebruaril põhjaterritooriumide päeva. Rahvuslased sõitsid autodega mööda tänavaid ning lasid valjuhäälditest rahvuslikku muusikat ja hüüdlauseid, märgib RIA Novosti.

„Tagastage põhjaterritooriumid!” ja „Te okupeerite ebaseaduslikult meie maad!” olid mõned hüüdlaused, mida valjuhäälditest kuulda võis. Aktivistid lõpetasid oma teekonna Venemaa saatkonna juures, kus rüvetati Vene lippu.

Toimunule ei jätnud reageerimast vargariigi välisministeerium, kes toimunud sündmust ühemõtteliselt "eemaletõukabaks aktiks" nimetas (отвратительным актом).

Ka kremli ruuporid ei jätnud toimunud sündmusele reageerimast. Rusikatega põrutas lauale ka vene riigi kõrgeim juhtkond.

Kreml teatas, et venemaa suveräniteet Kuriilide osas ei kuulu mingisugusele ülevaatamisele. Kremli poolsed vihased vastused kõlasid kohese reaktsioonina Jaapani peaministri Naoto Kan'i avalduste peale, kui peaminister Jaapani esindajana mõistis hukka vene president Medvedev'i visiidi vaidlusalustele territooriumitele.

Jaapani peaministri sõnadele, mis nimetasid vene presidendi visiidi Jaapanilt okupeeritud saartele "lubamatuks jõhkruseks" ("непозволительной грубостью"), kui uskuda ITAR-TASS'i, reageeris vene presidendi abi Sergei Prihodko selliselt, et kui ITAR-TASS tõepoolest edastas Jaapani peaministri poolt öeldut sõna-sõnalt, siis tuleb tal (Jaapani peaministril) valmistuda ilmselt väga raskeks perioodiks.

Perioodi all pidas vene presidendi abi silmas tõenäoliselt perioodi vene-Jaapani suhetes.

BHR

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP