RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 12. veebruar 2011

NSBLOGI: Võim asub keelustama odavat elektrit

Posted in nsblogi@politician.com on 11. veebr 2011 by Maximus Germanus Meridius
Peaminister Ansipi sõnul tuleb elektri importi kolmandatest riikidest reguleerida, kuna vastasel juhul “jääme oma siseturul halba seisu”.
“Süsinikdioksiidi emissioonirikkad tootmised võivad kolida küll piiri taha, kuid keskkonda saastatakse edasi,” jätkab Ansip oma looduse lookese taha peitudes.
Teisisõnu tähendab see seda, et elektrituru avamisel 2013. aastal hakatakse hinnatõusus süüdistama esiteks turusituatsiooni ja teiseks asutakse varjuma CO2 jama taha varjamaks fakti, et kui lubada odavat elektrit suurel hulgal, siis ei saa Eesti Energia ega riik piisavalt kõrget maksutulu ehk tarbijalt piisaval hulgal raha väljapressida.
Selle asemel on ju parem põhjendada hiljem kõrget hinda igasugu energia puuduse, looduse kaitsmisega ja jumal teab veel millega. Meile lubati turu avanedes madalat hinda, aga saame hoopis tõusu, sest hakatakse odava elektri importi piirama.
Mis puudutab igasugust CO2 jama, mida meile pidevalt ettesöödetakse, siis siin on tegu sõna otseses mõttes õhu müümisega.
Siiani on Kyoto protokolli järgi igale riigile pandud peale mingi kogus CO2 kvoote, mille järgi nad võivad seda siis õhku paisata. Need enamasti ei arvesta üldsegi riigi tegelike paiskamistega ja, kui seda ületad, pead maksma. See on sadadesse miljardidesse eurodesse ulatuv hiigeläri, kus igasugu säästunõuete läbi saab korjata makse, aga mis peamine, suurspekulandid saavad müüa oma nn “säästutooteid”.
CO2 hiigelmõju kliimale on ammu ümberlükatud ning varasemad soojenemist väitnud spetsialistid on olnud võimu poolt kinni makstud petised.
Juba mõne kuu pärast lõppeb aga Kyoto protokolli kehtivus ja uut pole kokku lepitud. St, et nn kolmandad riigid ei pea enam mingeid miljardeid kulutama ja saavad toota odavamalt omale vajalikku ja sh ka elektrit. EL siseselt on aga kokkuleppimisel uus seadus, mille abil asutakse elanikkonnalt üha uusi makse väljapressima ja, et valed CO2 jamast ikka usutavad oleks, ka odava elektri importi piirama.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP