RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 14. aprill 2011

Kapo: Eestit põhjavate Vene telekanalite kohalik abiline valetas end ETV töötajaks

                                   Vastus ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"
  Kaitsepolitsei andmetel leidub Eestis isikuid, kes aitavad Venemaa meedial toota Eesti vastast propagandat ning ei pea paljuks ka oma allikatele valetada.

Aktuaalsete ja Venemaa Eesti-agendasse sobivate teemade kajastamiseks saadavad Venemaa meediakanalid küllaltki regulaarselt siia nii kirjutavaid ajakirjanikke kui ka televõttegruppe, selgus täna avaldatud kaitsepolitsei aastaraamatust.

Leidub ka kohalikke kaastöötajaid, kelleks on peamiselt radikaalsete liikumistega nagu näiteks Notšnoi Dozor seotud inimesed, kuid lisaks äärmuslastele leidub Eestis aga ka teisi isikuid, kes Venemaa telekanaleid nende propagandatöös igat pidi abistavad.

Üks peamisi selliseid kaastöötajaid on Tallinnas tegustev ärimees Oleg Bessedin, kes enda sõnul esindab Eestis telekaneleid ORT, RTR, Zvezda, REN TV ja Peterburi 5. Kanal.

Põhitegevusena toodab Bessedin oma vanematele kuuluvas firmas telekanalit TVN, mida on võimalik vaadata mitmes Eesti telelevipaketis. Bessedin suhtleb tihedalt Eesti suhtes äärmiselt tendentslike kajastusetega esinenud Venemaa ajakirjanikega ning osutab neile kaasabi alates logistikast ja kontaktide leidmisest kuni operaatori ülesannete täitmiseni.

Kogumaks infot Eestis toimuvast ja meelitamaks heausklikke inimesi intervjuudele, on ta esitlenud end näiteks ETV venekeelsete saadete toimetuse töötajana ning esitanud muid valesid, et võita erisuguste institutsioonide ja võtmepersoonide usaldust.

Eesti Päevaleht
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP