RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 8. aprill 2011

MATTI ILVES: HINNATÕUSU PÕHJUSED

Euroopa Keskpanga nõukogu tegi 2011. aasta 3. märtsi istungil regulaarsete majandus- ja rahapoliitiliste analüüside põhjal otsuse jätta EKP baasintressimäärad muutmata. Pärast 2011. aasta 3. veebruari istungit kättesaadav olnud teave näitab, et inflatsioon kiireneb, kajastades peamiselt kõrgemaid toormehindu.
Meil Eestis kerkivad kütuste hinnad aasta lõpuks tõenäoliselt 20...30%, toiduainete hinnad on viimase aasaga tõusnud keskmiselt 11%. Sellised hinnatõusud annavad märku järjest kiirenevast raha odavnemisesest ja tõsisest üleilmsest rahanduskriisist. Alar Tamming kirjutab:
"Raha hulka suurendatakse nii otseselt, näiteks USAs tehti 600-miljardiline rahasüst majanduse elavdamiseks (siinjuures tekib mul küsimus, miks tavaline inimene ei võiks oma raske majandusliku olukorra turgutamiseks paljundusmasinaga natuke raha juurde trükkida, aga riik võib?), kui ka kaudselt, läbi kõikvõmalike riiklike võlakirjade ja muus vormis laenuvõtmise. Nimetatagu seda kuidas tahes, aga praegusel hetkel suurendatakse maailmas raha hulka." Selline rahanduspoliitika viib meid hüperinflatsioonini.
"Hüperinflatsioon on pöördumatu protsess ja see lõpeb rahareformiga. Kahjuks on võimalik hüperinflatsioon praegusel hetkel veel tabuteema. Ilmselt hakatakse selle saabudes imestama, kuidas keegi seda ette ei näinud. Aga märgid on juba ilmsed. Ja märke tuleb jälgida mitte statistikaameti arvude, vaid enda mõistuse abil. Praktiliselt kõik hinnad on võrreldes eelmise aastaga tõusnud. Ja see protsess jätkub."
Arvan, et taoline rahanduspoliitika on täiesti teadlik, see on ettevalmistus maailmaraha kasutuselevõtuks ja inflatsioon on enne uue raha kehtestamist ainult teretulnud. 
IMF (Rahvusvaheline rahafond) on koostanud raporti, milles näeb võimalusena vahetada USA dollar välja maailma reservvaluutana ning hakata looma uut ülemaailmset rahasüsteemi, koos täiesti uue valuutaga, uue maailmarahaga.
Meil aga ei tasu ootama jääda valitsuse või Eesti Panga hoiatusi rahvale, neid ei tule nii-kui-nii. Isegi Hiina riik on oma rahvast hoolivam: Majandusajakiri Forbes kirjutab, et Hiina keskpank on teinud soovituse varuda kulda. Kulla omamine võiks keskpanga arvates praeguses maailmas olla hiinlaste jaoks kaitse paberraha väärtuse languse eest - ehk inflatsiooni eest. See on ühtlasi võimalus säilitada oma vara. Lääneriikide peamised valuutad dollar, jeen ja nael langesid võrreldes kullaga eelmisel aastal.





2 kommentaari:

Unknown 8. aprill 2011, kell 16:10  

Just,ees on sünged ajad, ja kui küsida midagi meie poliitikutelt et miks te olete meid rooja sisse vedanud,siis teeb vähelugupeetud ahne tegelane midagi sellesarnast :" Gröööh !"
On grupp seltsimehi, kõrgemaid kui
miskid Jewroliidu esindajad, kui need vihjavad millegile, siis on asi kohe seadusenäol olemas.

Matti Ilves 8. aprill 2011, kell 17:16  

Jah, nii see paistab olevat.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP