RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 11. aprill 2011

MATTI ILVES: MÕNINGAD ANDMED LIIBÜA SÕJAST

ÜRO andis teatavasti loa kehtestada Liibüa kohal lennukeelutsoon, NATO liikmesriikide lennukid alustasid selle kehtestamiseks rünnakutega Kaddafi õhutõrjele, mis ka peaaegu hävitati. Aga seejärel algas õhusõda maavägede vastu juba NATO üldisel juhtimisel põhjendusega, et Liibüa valitsusväed ründavad tsiviilelanikke ja tapavad neid(?).
Tegelikult ei kuulu elanike ründamine üldse Kaddafi vägede ülesannete hulka, eesmärk on hoopis mässuliste üksused, muidugi hukub seejuures ka elanikke. Sama toimub ka NATO pommitamiste puhul, hiljuti prantsuse lennukid tapsid muuhulgas 60 tsiviili. Lendurid on seal hädas mässuliste ja valitsusvägede eraldamisega (kannavad ühesuguseid mundreid, mässulised said need sõjaväe ladudest ja ka relvastus on võrdlemisi sarnane. Seepärast on paljud väljalennud lõppenud lihtsalt tagasipöördumisega, või siis valede üksuste ründamisega.
Millised jõud on siis Kaddafi käsutuses? Osa Liibüa armeed on juhile ustavaks jäänud, umbes kolmandik kuni pool, aga need pole eriti võitlusvõimelised, armee tegeles seal põhiliselt uhkete paraadide korraldamisega. Juba kaua moodustavad Kaddafi võitlusvõimelisemad väeosad Aafrika palgasõdurid, kes on hästi relvastatud, teenivad ka head palka ning on küllaltki julmad. Kaddafile on appi läinud, või sinna saadetud, umbes 300 Valgevene sõjaväelast, instruktorit, kelle hulgas pidi olema ka mõni kindral. Ka valgevenelased teenivad hästi - 3 000 $ kuus. Nende ülesandeks on operatsioonide läbiviimse juhtimine ja strateegia väljatöötamine mässuliste vastu. Liibüa üksusi on ka viimasel ajal saatnud suur edu, tagasi on võetud peaaegu kõik mässuliste käes olnud linnad. Kui aga NATO tahab seal edu saavutada, siis peavad nad pommirünnakuid intevsiivistama ja arvatavasti viima Liibüasse ka maaväed, seega, alustama täiemõõdulist sõda.
Aafrika Liidu vahendus võib viia küll rahuni, aga arvatavasti mitte Kaddafi kukutamiseni. Aga kas Euroopa ja Ameerika imperialistid seda soovivad?

3 kommentaari:

Anonüümne 7. juuni 2011, kell 13:55  

Aafrika palgasõdurid on Ainult, koordan veelkord, Ainult Iisraeli meediast tulnud info, mis viis selleni, et mässulised raiusid surnuks suure hulga mustanahalisi naftatöölisi ning sinna sekka ka tumedanahalisi liibüalasi endid. Rohkem pole keegi kuulnud ega näinud ühestki mustanahalisest Gaddafi palgasõdurist. Seega ei tohi levitada kotrollimata desinformatsiooni.

Matti Ilves 7. juuni 2011, kell 14:27  

Info palgasõduritest ei ole ainult Iisrali levitatud. Sellest on rääkinud ka meie ja vene meedia. Vene allikaid ei saa küll kuidagi NATO sõbralikuses ja Kaddafi vastasuses süüdistada. Informatsioon palgasõduritest, ka Valgevene, ongi pärit vene allikatest.

Matti Ilves 7. juuni 2011, kell 15:12  

Ütlen veel seda, et mustanahalistest palgasõduritest pole ma rääkinud, Põhja-Aafriks on rida riike, kus põlselanikad ei ole neegrid.



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP