RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 26. aprill 2011

MILLAL VENEMAA AMETLIKULT LIIDENDAB ENDAGA GEORGIA ALAD?

                                  Vastus ajalehele "Moskovski Komsomolets Estonia"
Peale venemaa agressiooni Georgia vastu 2008. aastal (vt. vene-Georgia sõda) ning venemaa ja Georgia separatistlike provintside (Abhaasia ja L.Osseetia) vahel protektoraadisuhete loomist on meedias korduvalt spekuleeritud teemal, et millal venemaa ametlikult liidendab endaga Georgia alad.
Venemaa ei ole seda saanud siiski vabalt teha ilma kartuseta, et niigi häbistav plekk vene viimase aja välispoliitikas (augustisõda) võtab veelgi räpasema tooni. Seetõttu on venemaa Georgia aladel toimetanud tasa ja targu,  imbudes sealsesse majandusse, sidudes Georgia provintside infrastruktuurid enda omadega jne.. Kuid lõpuks tulevad ka pisut tõsisemad teated Georgia provintside jäävaks sidumiseks venemaaga.
Eho Moskvõ teatel on separatistliku Abhaasia nn "välisminister" Maksim Gvindžija teatanud venemaa plaanist (separatistide nõustumisest) kirjutada alla "riikidevaheline" kokkulepe kaksikriigi loomiseks. Märgitakse ka, et vene välisminister Lavrov asub hetkel Abhaasia tähtsamas linnas Suhhumis.
Kummaline on kogu selle jama juures muidugi see, et kui vene riik ja nn Abhaasia Vabariik moodustavad kaksikriigi, siis milline staatus oleks suhetes venemaaga "liitunud" Abhaaside "vabal riigil" teiste venemaa koosseisu kuuluvate "vabade riikidega"? Teatavasti kuulub venemaa koosseisu 21 provintsi, mida nimetatakse samuti vabariikideks. Ning kuidas need teised "vabad venemaa riigid" peaksid suhtuma nii Abhaasia separaatterritooriumi valitsejatesse kui ka venemaasse olukorras, kus venemaa koosneb kahest eriõigustega osast - Abhaasiast ja venemaast (kui kaksikriigist)? Kõik see on pisut kahtlane.
Allikas:  http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP