RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 24. aprill 2011

Näljastreik Tartu Rahu piiride kaitseks

Saada sõbrale
25-29.04. 2011, kl. 09-17.00 korraldatakse Toompea lossi ees nädalapikkune meeleavaldus Tartu Rahu piiride kaitseks ja nõudmaks 2005. aastal sõlmitud Eesti-Vene piirilepingu ratifitseerimisseaduse denonsseerimist ning moratooriumi seadmist loovutuslikele piiriläbirääkimistele. Venemaa on oma allkirja lepingult juba tagasi võtnud – tehkem seda ka meie.

Ürituse üks eestvedajatest, hr. Osvald Sasko Tartumaalt, kuulutab protestinädalaks välja näljastreigi, et pöörata avalikkuse tähelepanu 5,2% Eesti alade jätkuvale okupatsioonile ja annektsioonile Venemaa poolt ning mõista hukka Eesti riigijuhtide põhiseadusevastane ja argpükslik loovutustegevus piiriküsimuses.
EV Põhiseadus sätestab, et Eesti territoorium on ühtne ja jagamatu, Eesti-Vene riigipiir on määratud Tartu Rahulepinguga ning Eesti ei sõlmi välislepinguid, mis on Põhiseadusega vastuolus. Tartu rahuleping kehtib ja on kantud ÜRO kehtivate rahvusvaheliste lepingute registrisse. Petserimaa ja Narva jõe tagused alad kuuluvad rahvusvahelise õiguse põhjal Eestile.
„Nii valitsuse kui ka Riigikogu liikmed on andnud vande täita Põhiseadust ja olla truud Eesti riigile. Ootame neilt otsustavaid samme põhiseadusevastase olukorra likvideerimiseks. Esmalt piirilepingu tühistamist ja seejärel okupeeritud ja annekteeritud Eesti alade tagastamisnõude esitamist Venemaale,“ ütles Henn Põlluaas. Tagastusprotsessi tuleb kaasata ka rahvusvahelised organisatsioonid ÜRO, OECD jne.

„Nõuame isikute vastutuselevõtmist, kes rikkudes Põhiseadust ja 1990-ndate aastate alguses vastu võetud Eesti Kongressi ja Eesti Ülemnõukogu otsuseid, loobusid läbirääkimistel volitusi omamata Eesti territooriumist ja kompensatsiooni nõudmisest Venemaalt ning tekitasid sellega Eestile kümnetesse triljonitesse kroonidesse ulatuva kahju,“ teatas Henn Põlluaas.
Kõik inimesed on oodatud ja teretulnud osalema meeleavaldusega ükskõik mis päeval, ükskõik mis kellaajal. Võtke kaasa ka oma pere, sõbrad, tuttavad, loosungid ja Eesti lipud!
Näitame uuele Riigikogule, et me ei tagane Tartu Rahulepingust ja nõuame selle täitmist nii Eesti Vabariigilt kui Vene Föderatsioonilt. 18.05.2005 .a. ETV/Foorum küsitluse järgi pooldas 82,5% vastanutest Tartu Rahulepingujärgsete piiride taastamist (vastanuid oli ca 5500). Anname uuele Riigikogule ja valitsusele võimaluse näidata, et nad arvestavad rahva tahte ja Eesti riigi huvidega!
Jõudsime Eesti taasiseseisvumist oodata 50 aastat, jõuame oodata ka Petserimaa ja Narva jõe taguste alade tagasisaamist. Eesti ei vaja uut äraandmist ega uut piirilepingut!

Tartu Rahu Põlistamise Selts
Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP