RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 30. mai 2011

Top secret: palju läheb sinu maksuraha mädaeurole?

Posted in Ja liberaalid tuleb hävitada., nsblogi@politician.com on 29. mai 2011 by TAAVI.R.
Soome parlament kiitis heaks Portugali abipaketi, millele eelnes tänu rahvuslikule põlissoomlaste parteile parlamendis terav arutelu. Eestis sarnast arutelu, kus liigselt laenu najal elanud riikide abistamise üle tuliselt vaieldaks, pole, kõik on tagatubades juba otsustatud.
Arutelu oleks vaja, et kasvõi avalikult selgitada, millised katsumused ees ootavad ja millised kohustused abiga kaasnevad. Näiteks eeldatavalt on juunis Eesti liitumas Euroopa ajutise kriisifondiga (EFSF), kus Eestil tuleb võimu otsuse tulemusena maksimaalselt anda garantiisid kuni 2,5 miljardile eurole. Võimukartelli väideteil ei jõua reaalselt tegelik garantii kunagi nii kõrgele, kuid seal lubatakse meid ka rikkamaite hulka viia.
See maksimum, millest nt Ligi sogab, võib aga olla just konksuga asi. Kui mõni ESMi riikidest abi vajab, siis tähendab see, et ta ise ei saa enam võlgu garanteerida. See tähendab, et teiste riikide osa antavates garantiide vastavalt suureneb.
Kui hätta peaks sattuma Hispaania, tuleks Eestil mädaeurole raisatavat summat suurendada.
Eesti peaks Hispaaniat näiteks võttes oma 1,3 miljardi suurust garantiid suurendama mõnekümne miljoni euro võrra, rääkimata euroala suurtest riikidest, kelle osakaal ESM-s suurem.
Allikas: http://staap02.wordpress.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP