RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 2. juuni 2011

EESTI MEEL: Eestlane on agaram lõimuja kui venelane


Rumal on väita, justkui eestlane ei suudaks lõimuda.

Olen kahetsusega kogenud, et mujalerännanud eestlased on oma asumaades lõimunud nagu teisedki rahvad. Kui sovetiokupatsiooni eest Eestist põgenenud pagulasele oli lõimumine enamasti välistatud, alates 1940. aastatest ja kuni 1990. aastateni välja, siis tänapäevased majandus-migrandid, kes siit võõrsile lahkuvad, lõimuvad uutes asupaikades vägagi kiiresti. Selleks on esiteks vajadus ja teiseks — eks nõua seda ka terve mõistus.

KÜLMA SÕJA AEGNE GLOBAALEESTLUS OLI VABADUSVÕITLUS. Eestlastest sõjapõgenikud ei saanud lubada assimileerumist ega pidanud ka üllaks sihiks lõimumist ajutise asukohamaaga. Jah, ajapikku aeti juuri maasse, aga eeskätt valmistuti naasmiseks ja oodati kodumaa iseseisvuse taastamist. Nad tegid välismaal kõik mis võimalik, et see saaks teoks. See oli rahvuslik kangelastegu — kümnendeid vastu pidanud välisvõitlus, mille me kõik — nii Eestis kui ka võõrsil viibinud üheskoos — viisime võidule.

Mis Eestisse ja nn kodueestlasse puutub, siis mõistagi polnud eesmärk ei sovetiajal ega praegu meile sisserännanutega lõimuda... Miks peaks keegi, olgu või teretulnud külalisega, otsemaid kokku või ühte heitma. Veel vähem tarvitseb teha seda kellagagi, kes ei ole teretulnud, nagu okupandid—kolonistid—anastajad… See oleks vähemalt jabur. Ja eestlasi, kes selle nõude absurdsusest aru ei saa, on õnneks vähe.

LÕIMUMISE KOHUSTUS KEHTIB VAID SISSERÄNDAJALE. See laia ilma väike ja kaunis nurgake siin kuulub meile. Vaid siin saame rahvana võrsuda ja elada. Hoidkem oma maad ja vältigem ohtlike idiootide ja riukalike lollitajate rünnakuid, kes kutsuvad meid üles sarnanema poliit- ja majandustulnukatega!


Lisaks: Mona Mägi ühe Tallinna vene kooli inglise keele õpetaja ja kodanikuühiskonna aktivist ütles Salme kultuurikeskuses TEDx-i konverentsil 18. IV 2011, et…
… eestlased ei mõista lõimuda ja olevat oma venevihas koguni valmis jätma "oleviku elamata selle pärast, mis juhtus minevikus"…
Tuttav imestas Mona Mäe ülesastumise üle vene AK-s: EI TEADNUD, ET SA KAH TIBLA!
Allikas: http://eestimeel.blogspot.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP