RAHVUSLANE

Rahvuslane

pühapäev, 26. juuni 2011

Kaitsetahte langusest

25. juuni 2011 Lisa kommentaar
Mõni aeg tagasi võis lugeda, et kaitsetahe on võrreldes varasemate aastatega langenud. Minu arvates langeb see veel ja siin on mitmeid põhjuseid.
1.) Aastaid ei saadud riigi juhtkonnas täpselt aru, milline peaks olema riigikaitse. A.Laaneotsa sõnul oleme selle tõttu norm. arengust aastaid maas ja seda on näha. Nüüd on küll pilt selgemaks saanud ja olukord paranenud, aga endiselt võib noorsõduri küsimuse peale, miks meil pole üht või teist relvastusliiki, kuulata lugusid NATO, mis
Robert Gates-i sõnul isegi hõredalt asustatud Liibüaga hakkama ei saa, vägevusest. See ei veena kedagi.
2.) Sotsiaalne olukord. Ligi 20 aastat on riiki valitsenud liberaalvõim, mille mantra rõhutab individualismi. Riik võtab heal ajal rõõmuga vastu makse aga, kui hätta satud, vaata ise, kuidas saad. Täna on riigis kõrge noorte töötus ja suurem osa neist ei saa ümberkoolitust ega toetust. Aga riiki pead ikka kaitsma, isegi, kui pool peret välismaal elab. Selline ükskõiksus kaitsetahet just ei turguta. Noor peab olema riigis väärtuseks mitte 5. ratas vankril.
3.) Noortele pole selgitatud miks kaitseväge ka rahu ajal vaja on. Olgu see rahu kasvõi 100 aastat. Teda on vaja, et panna igat geopoliitilisi mänge mängivaid suurriigi poliitikut kaaluma enne pikalt tagasilöökide ulatust, kui hakkab selle riigi ja rahva suveräänsuse kallale. Samuti on riigikaitse eesmärk tõrjuda majanduslikku agressiooni kõikide võimalike vahenditega.
4.)Multikulti.  Asi, mis õhutas eesti mehi oma riiki looma ja kaitsma, oli soov säilitada oma rahvas ja pärand.
Pisike Preisimaa polnud oma parimatel aegadel võitmatu mitte juhusest, vaid sest ta oli rahvuslik. Mõnede väiteil isegi rahvussotsialistlik. Tema sõdurid võitlesid rindel Preisimaad rünnanud vaenlaste vastu oma rahvuse ja tema pärandi nimel. Selle visiooni andsid neile suured juhid nagu Friedrich Suur jpt.
Täna on aga liiga paljud alavääristamas oma pärandit ja perekonda. Me laseme värdmoraalil ja kergemeelsetel muuta oma maa kiimlejate läbikäiguhooviks.
Eesti noormees ei õpi 8-11 kuud riiki kaitsma, et kaitsta neid, kes oma rahvast ei hooli, et rumalad naissoo esindajad ja mandunud meesolevused saaksid seda hävitada. Need on asjad, mille vastu kümned tuhanded võitlesid.
Alles siis, kui me taastame kadunud väärtused ja anname rahvale visiooni tugevast riigist, hakkab kaitsetahe kunagist tippu ründama.
Allikas: http://staap02.wordpress.com/
____________________
Lugege lisaks: http://rahvuslane.blogspot.com/2011/04/matti-ilves-eesti-kaitsevae.html
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP