RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 3. juuni 2011

LÄTI SAI UUE PRESIDENDI

Läti parlament valis neljapäeval riigile uue presidendi. Riigipea kohale kandideerisid ametis olev president Valdis Zatlers ning seimiliige ja endine pankur Andris Bērziņš. Teises valimisvoorus sai Zatlers 41 häält ja Bērziņš 53 häält, millest piisas valituks osutumiseks.
Seega sai Läti endale presidendiks isiku, kes ei poolda seda, et lapsed toetavad vanemaid, kes eitab konservatiivseid väärtusi ning on avalikult mõistnud hukka rahvusluse ja rahvusriigi idee, kui heaolu takistavad tegurid.
Asjatundjate arvates põhjsutas Zatlersi kaotuse asjaolu, et Läti on parlamentaarne riik, kus parlament juhib poliitikat, kuid
Zatlersil oli julgust rünnata parlamenti (Dombrovskis: parlament karistas Zatlersit julguse eest). President Zatlersi otsused korraldada rahva seas ebapopulaarse seimi laialisaatmiseks referendum ning võitlusega oligarhide vastu (president nõudis võrdset kohtlemist) pööras mitmed poliitilised jõud Zatlersi enese vastu, mis päädis valimiskaotusega.
Zatlersi pooldajatel ei jää nüüd muud üle kui mõelda helesinisest unistusest ... kui Läti olnuks kuningriik ja Zatlers kuningas ... ning oodata järgmisi valimisi, et ehk õnnestub parlamendi koosseisu muuta.
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP