RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 3. juuni 2011

VEIKO RÄMMEL: IN MEMORIAM EESTI UNISTUS VABAST RIIGIST!


Punalipulise Balti Laevastiku poliittöötaja, kelle jutimise ajal Tartus toimusid suurimad korruptsiooniasjad Haridusosakonnas. Täna tüürib ta Eesti riiki hävinguteele!

Karoliina Valsil Õhtulehest on õigus.


Ent internet kui selline on tundmatu maa. Juba tükk aega on politsei pannud rõhku suhtlusportaalide jälgimisele, eilsest on ametis ka veebipolitseinik. Facebookis otsib ta sõprugi. Aga miks peaks võõras politseinik olema minu sõber? Kas minu kohta tehtaks siis rohkem märkmeid? Kui edasi mõelda, võiks ju ka presidendi kantselei jaoks monitooringut tegev Freqmedia oma konto luua ja sõpru lisada. Kohe palju lihtsam vaadata, kes Ilveste arvel kurjustab ehk musta nimekirja trügib.
Kui viimati nimetatud monitooringule on isegi PR-aparaadil raske põhjendust tuua, siis politsei saab vähemasti portaalides askeldamist õigustada: tagame internetiturvalisust! Muidugi, see on vajalik. Aga kas tõesti peab nii pealetükkiv olema? Meenutab põhjendamatut jälitustegevust. Riik peab olema valvur, kuid valvuritelgi on piirid. Ei taha, et ta koduuksest – isegi virtuaalsest – väevõimuga sisse trügib. Õhtuleht
Paraku jätab ta mainimata oluliseima. Meie nn demokraatia ongi sujuvalt muutunud totalitarismiks ja ühepartei võimule suunduv Eesti on ka siin esirinnas. Iga totalitaarse reziimi suurim hirm on kodanike vaba suhtlus ning tsensuurivaba meedia, selle abil on kukkunud paljud reziimid ja arvestades ajaloolisi tõsiasju, siis ei ole ka Ansipi reziim erandiks. Seda kardetaksegi, kodanik "veebipolitseinik" on järjekordne verstapost sellel teel, seda enam, et ta ise ka mainis, et ega tema veebis lapsi korrale ei kutsu, seda pidavat ikka vanemad tegema. Kahtlaselt ruttu hakkame sarnanema Orwelli teostes kirjeldatud riikidele. Hiina jpt teised riigid on interneti ja sotsiaalmeedia "ohtu" endale juba ammu teadvustanud, nüüd ka Ansip ja ko!

Kõik see toimub ajal, kui näiteks Postimees teavitab rahvast, kuidas korruptsioon Tartu linnavalitsuse haridusosakonnas algas juba tänase peaministri valitsemise ajal Tartu linnapeana, võttes just siis eriti suured mõõtmed, mida ka hilisemad korruptandid ületada ei suutnud. Kuid Ansip vaikib nagu haud, usutavasti oleks demokraatlike traditsioonidega riikides sellisel juhtumil valitsuskriis.

Valitsetavad, aga vaatavad ja peavad aru; kui ülemad tohivad meilt virutada, kas siis meie tohi? Nii teatab KAPO suurest töövõidust, et võeti vahele Tartu Ülikooli tohter süüdistatuna korruptsioonis. Süütõendid olevat saadud telefonikõnede pealtkuulamisega. Kohe tekib küsimus, et kas kuulate igaks juhuks kõiki telefone pealt või ainult neid, kus omanikud visuaalsel vaatlusel tunduvad kahtalased? Kuidas see nii ikka saab olla õigusriigis? Vabandust, me ei ole ju seda, meie siin Eestis elame totaalse kontrolli all!

Tegelikult on kõik keeruline ju lihtne. Peale 90-id manipuleerisid ennast soojale kohale "endised", neid jagub igasse erakonda ja meie peaminister on suisa Punalipulise Balti Laevastiku endine sampolit (komandöri asetäitja poliitalal ehk komissar)! Eks ta jätkab samas vaimus, vaid peremehed teised. Matti Ilves on kirjutanud, et endised on tänaseks Eesti riikluse hävitanud ja nad isegi enam ei varja seda. In memoriam Eesti unistus vabast riigist!
Allikas: http://usk-lootus-armastus.blogspot.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP