RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 14. juuni 2011

VEIKO RÄMMEL: UTOOPIA LÕPP

See kõik oli ju teada, kuid meie utopistid-sotsialistid-liberaalid moosivad ikka oma värdmoodustist nimega Euroopa Liit ehk savijalgadel elevanti. Saame näha, kui suure pauguga seekordne utoopia lõppeb.

Roubini: euroala liigub lagunemise suunas
Reuters/Scanpix
New Yorgi ülikooli professor Nouriel Roubini kirjutab täna ajalehes Financial Times, et euroala kriisilahendused võivad küll mõne riigi võlakoormat jõukohasemaks kohendada, kuid ei aita euroala riike majanduslikult ja konkurentsivõime poolest üksteisele lähemale tuua.
Sellele ei maksa eriti loota, et raskustes perifeeria konkurentsivõimet aitaks tõsta euro nõrgenemine – selleks on Saksa majanduse kasv liiga tugev ning Euroopa Keskpanga poliitika liiga range, vahendasaripaev.ee.
Saksa tee – tootlikkust tõstvad reformid koos vaoshoitud palgatõusudega pole samuti reaalne – see on liiga pikaldane ja vaevaline. Ning kolmas lahendus - sisemine devalveerimine - süvendab majanduslangust veelgi ning toob kaasa reaalse võlakoorma kasvu.
Et need alternatiivid on ebatõenäolised, jääb perifeeriariikidele konkurentsivõime taastamiseks üle vaid eurost lahkumine, leiab Roubini.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP