RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 21. juuli 2011

ALDO ROOMERE: MUINASJUTT (MILLES VÕIB LEIDUDA KA TERAKE REAALSUST)



Ükskord üsna ammusel ajal hullas kamp noori, roosapõskseid, süütuid ning mitte veel piisavalt hästi lennata oskavaid ingleid pilveserval, uhkeldades oma tärkavate tiibade ning kõrgusepõlgusega. Nende kirgastes, taevasinistes silmades peegeldusid tähed ja kiirgasid komeedid, nad olid täis indu, jumalikku väge ning puhast soovi muuta kogu Universum paradiisiks. Nad laulsid võimsaid viise, mida olid kuulnud oma isade-emade huulilt, mõistmata veel harmoonia väge ja sõnade jõudu, joobusid oma unistustest ning pudenesid hoogsat tantsu lüües üle pilveparda alla, potsatades üsna valusasti Maale. Matsud, mis nende maandumisega kaasnesid, olid kõvad – taredel põrusid korstnad kõveraks, värisesid vundamendid ja kolisesid katused. Mõned munitsipaaltared murenesid mullaks...
Maalased ehmatasid kõhud lahti, pagesid põõsasse, rikkamad varjendisse, viletsamad viskasid vedru välja, jätnud sõrmed prügikasti kaane vahele...
Üks noortest inglitest potsatas paika, lüües sinna vägeva lohu, millel praegu nimeks Padaorg. Teine lartsatas peputpidi sellise põrakaga kõrbesse, et ei suutnud enam kunagi elus kõva „P“ tähte välja öelda, pudises vaid „bee-bee“- nii sündis Bekaa org. Aga ei hakka ma siinkohal kõiki neid meie armsa maamuna mõlke ja auke üles lugema, sest nutikas lugeja mõistab niigi ühisjooni vedada.
Kuna kõik meie armsad inglid kõva kukkumise tõttu oma alles õrnu ja kasvujärgus tiibu vigastasid, siis ei saanud nad koheselt taevastesse kõrgustesse tagasi lennata, vaid jäid sädelevaid ja kaunilt helisevaid valupisaraid tilgutades oma haavu ja marrastusi lakkuma. Muidugi hiilisid kohe kohale ka uudishimulikud inimesed, kes lootsid saada rammusat lisa oma toidulauale või miskit muud kasulikku ja head, mida muidu saab. Esiotsa jälgisid mõlemad pooled teineteist kaugelt ja arglikult, nagu vaatab eesel viiendalt korruselt enda ette asfaldile potsatanud kaktusepotti, kuid mõne aja pärast sai uudishimu võõristusest võitu ning algas lõimumine.
Inimesed said inglitelt külge hullu idee lennata – hakati konstrueerima kummalisi ja pööraseid masinavärke, mis tegid koledat müra, tõusid veidikeseks ajaks maast lahti ja seejärel raksatusega alla potsatasid. Tõsisemad tegijad üritasid aina uuesti, ning need, kes ellu jäid, suutsidki valmis teha üsnagi kasutuskõlblikke lennuaparaate. Viletsamad vennad loobusid tiibadest ja pilvede poole piilumisest ning hakkasid tegelema tootearendusega, mis sai hiljem nimeks AUTO.
Igavusest vaevatud inglid õppisid poliitikutelt valetamist, varastamist, petmist, peeretamist, vägistamist, kägistamist, mõrvamist ja sõdade organiseerimist. Taevase magusmoraalse elu kõrval tundus see neile kui 7D-märulifilm, milles kõik oma kired ja seni vaoshoitud tungid valla saab päästa. Väljakutsed olid välja jagatud ning nõnda said inglitest pankurid. Täna juhivad nad kõiki meie poliitikuid.
Allikas: http://usk-lootus-armastus.blogspot.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP