RAHVUSLANE

Rahvuslane

neljapäev, 18. august 2011

MATTI ILVES: SOOME JULGEB VEEL SEISTA RAHVA HUVIDE EEST

Soome poliitikud julgevad veel seista oma rahva huvide eest. "Postimees" kirjutab: "Soome rahandusminister Jutta Urpilainen ütles teisipäeval, et Soome on saavutanud Keekale antava laenu tagatiste osas kokkuleppe, mille kohaselt paigutab Kreeka tagatissumma sularahana Soome. Talletatav summa ja selle investeerimisest saadav tootlus katab pikemas perspektiivis Soome osaluse Kreekale antavas laenus." Samuti teatati, et kui teised E Liidu maad seda kokkulepet heaks ei kiida, siis Soome loobub üldse Kreeka abistamisest.
See on väga mõistlik kokkulepe, sest ei ole raske ette näha, et riigid kaotavad Kreeka abistamiseks antava raha varem või hiljem tuleva võlgede restruktureerimise tulemusena.
Eesti on Soome kokkuleppe Kreekaga aga juba Jürgen Ligi näol hukka mõistnud, kes ütles: "Soome soovitavad eritingimused on kõrvalekaldumine eurotsooni ühtsest poliitikast." Sama on jõudnud teha ka juba hiljuti Euroopa Liidu blokaadi all (Jörg Haideri juhtum) kannatanud Austria.
Soomest tuli veel üks huvitav ja hea ettepanek, DELFI teatab: "Soome Keskusta veteranpoliitik Paavo Väyrynen kirjutab oma blogis, et Eesti ja Soome peaksid eurotsoonist lahkuma ning võtma euro kõrval kasutusele sellega võrdväärse krooni. "Euroalas on Soome vales seltskonnas. Kõik teised Põhjamaad on sellest väljas," vahendab BNS Väyryneni sõnu. Põhjamaad võiksid Väyryneni sõnul luua oma valuutakursimehhanismi, kus krooni kursid stabiilseeriksid vastastikku üksteist ning eurot. "Ühine krooniala looks aluse tihedamaks koostööks Põhjamaade vahel," kirjutas ta.
Väyrynen soovib saada erakonna peresidendikandidaadiks eesseisvatel valimistel, nii et on tegemist tõsiseltvõetava avaldusega.
Soome poliitikutele tuleb vaid soovida palju jõudu rahva heaks töötamisel ja Euroopa Liidu bürokraatiale vastuseimisel.
__________________
NB! Austria on ümber mõtelnud ja nüüd sooviksid samasugust lepingut kui Soomel. Mitmed riigid, näiteks Holland, tahavad juba Soome eeskuju järgida.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP