RAHVUSLANE

Rahvuslane

teisipäev, 20. september 2011

Briti konservatiivid nõuavad referendumit EL-tu kuulumise küsimuses

Suurbritannia peaminister David Cameron peab korraldama referendumi Euroopa Liidust välja astumise küsimuses või ootab teda ees mäss oma parteis ja valijate toetuse kadumine, hoiatavad parlamendis istuvad konservatiivid.

Konservatiivsete parlamendiliikmete 1922. aasta komitee sekretär Mark Pritchard on seni kõrgetasemelisim toori, kes nõuab eurotsooni kriisi tõttu referendumit Suurbritannia liikmelisuse üle Euroopa Liidus, teatab Daily Telegraph.

Pritchardi sõnul on Euroopa Liit muutunud okupatsioonijõuks, mis murendab Suurbritannia suveräänsust ning parlamendiliikmete toetus peaministrile pole enam garanteeritud.

Valitsus peaks korraldama järgmisel aastal referendumi selle kohta, kas Suurbritannial peaks olema Euroopa Liiduga ainult kaubandussuhted, mitte poliitiline liit.

Pritchard hoiatab, et konservatiivid saavad valimistel tagasilöögi osaliseks, kui maksumaksjad on sunnitud toetama reformimata ja laisku eurotsooni riike.

Pritchard on 120 konservatiivsest parlamendiliikmest koosneva grupi juhtfiguur. Grupp avaldab peaministrile survet selge plaani koostamiseks Euroopast tagasitõmbumiseks.

Ka väliminister William Hague asus hiljuti euroskeptikute poolele, öeldes, et Suurbritannia oleks majanduslikult edukam, kui lõdvendaks oma sidemeid Euroopaga.

www.epl.ee
_________________
Eesti valitsusel oleks viimane aeg sama teha! EL-ule andunud ja truudust vandunud meie kartellipoliitikutelt oleks seda siiski asjatu oodata.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP