RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 10. september 2011

Õnnelikust Tiibetist

Reede, 09 september 2011 10:42 Raha ei haise. Raha lõhnab ja väga meeldivalt. Eriti vabas maailmas ning loomulikult vabas ajakirjanduses, kus tõde on alati võimalik kinni maksta ja vale tõeks muuta. Kes maksab, see tellib muusika.

Kas see tähendaks nüüd, et peaksime vabat ajakirjandust piirama hakkama, et see vaid tõde avaldaks? Eriti, kui tõel ja tõel on vahe, sõltuvalt tõeotsija mättast? Ei, loomulikult mitte. Oluline on inimese pidev arendamine ning siis ei suuda väärata ka ostetud "tõde" reaalsest tõest.

Paraku vastab aga tõele ka see, et vabnas maailmas ei pruugi ajakirjandus järgida au kriteeriume, kui mängus on raha.

Mitte miski ei saaks eeltoodut paremini tõestada kui värske Postimees, kes ilmutas eestlaste jaoks täna Hiina poolt tellitud eriväljaande, mis ülistab maailma kõige rahumeelsema vaimufilosoofia keskuse - Tiibeti anastamist punahiina sõjardite poolt möödunud sajandi keskel.

Hiina suursaatkond Eestis ostis tänase Postimehe vahele Hiinat ja selle suhteid Eestiga ning Tiibeti olukorda ülistavas stiilis kirjeldava eriväljaande, teatas RahvusRinghääling.

Erileht, mis sotsiaalmeedias on tekitanud elavat arutelu, on täis propagandat ja sisaldab muuhulgas pealkirju "Tiibet: 60 aastat pärast rahumeelset vabastamist" ja "Rahumeelsele arengule kindlaks jäädes".

Ajaleht ise seda teemat oma numbris ei käsitle. Postimehe peatoimetaja Merit Kopli rääkis ERR-i uudisteportaalile, et see on pelgalt reklaamväljaanne ning toimetus ei ole sellega kuidagi seotud.

"Tegemist on reklaamiprojektiga. Selles sarjas on ilmunud ka teiste saatkondade erilehed nagu Kanada, Norra, Rootsi," selgitas ta.

"Võib ju vaielda sel teemal, kas see on kuidagi vastuolus toimetuse ideoloogiga. Aga antud juhul ei ole toimetus seda seni selle pilguga vaadanud. Kindlasti võtame selle teema täna arutlusele," lisas ta.

Kas projekt on ka tulus, ei osanud Kopli peast öelda ja soovitas reklaamiosakonda pöörduda.

Hiina saatkond ise põhjendas erilehe väljaandmist 20 aasta möödumisega Hiina ja Eesti vahelistest diplomaatilistest suhetest.

Suursaadik kirjutab erilehes, et kuigi Eesti ja Hiina asuvad üksteisest kaugel, "püsib koostöö meie riikide ja sõprus meie rahvaste vahel vankumatuna ja tugevneb aja jooksul veelgi."

Ühes artiklis on kirjas, et viimase 50 aasta jooksul on Tiibeti kõikide etniliste rühmituste vabastatud liikmed tänu keskvalitsuse hoolitsusele ja kogu rahvast hõlmavale abile rahva saatuse kujundajatena entusiastlikult osalenud uue ühiskonna rajamise kõikehõlmavas protsessis, luues endale uue elu ning teinud oma pühendunud tööga imesid, mida pole Tiibeti ajaloos kunagi varem toimunud.

Veel lisab ta, et talle on sügavat muljet avaldanud Eesti valitsuse ja rahva siiras tahe edendada koostööd ja sõprust riikide vahel.

Allikas: RahvusRinghääling
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP