RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 21. september 2011

Rahvaliidu volikogu toetas liitumisplaani Rahvusliku Liikumisega

Lisatud: 19. september
Saada sõbrale

Pressiteade
Esku, 18.09.2011
Eestimaa Rahvaliit,
Eesti Rahvuslik Liikumine

Rahvaliidu volikogu toetas liitumisplaani Rahvusliku Liikumisega

Laupäeval Jõgevamaal Eskus toimunud Eestimaa Rahvaliidu volikogul oli ühe peateemana arutluse all liitumisplaan Eesti Rahvusliku Liikumisega, volikogu kiitis liitumisplaani ühehäälselt heaks. Kahe organisatsiooni juhatused kohtusid 22. augustil Tallinnas ning leppisid kokku ühinemise põhitingimustes.

"Oleme alates suvest pidanud omavahel konsultatsioone ning jõudnud arusaamisele, et meil on olemas kõige tähtsam ühisnimetaja - rahvuslik-konservatiivne maailmavaade," selgitab Rahvaliidu juht Margo Miljand. "Laari lahkumisega IRL-i juhi kohalt on selge, et neid põhimõtteid ei esinda Eesti suures poliitikas mitte keegi."

Rahvaliit ja Rahvuslik Liikumine peavad ühinemisel peamiseks eesmärgiks viia oma seisukohad seadusandlikule tasandile ehk parlamenti. "Eesti rahva eest ei seisa praegu mitte keegi," ütleb Miljand.

Ühinemise läbiviimiseks moodustatakse ühiselt ette uus programm ja põhikiri, mis esitatakse siis kummagi organisatsiooni üldkoosolekule kinnitamiseks. Samuti saab uus, ühinenud organisatsioon ka uue nime. "Kuna Rahvaliit peab oma praeguse põhikirja järgi eelnevalt läbi tegema päris pika organisatsioonisisese protseduuri, oleme otsustanud erakorralist koosolekut mitte teha vaid oodata kevadel toimuva korralise kongressini," räägib Miljand. Rahvusliku Liikumise korraline üldkoosolek toimub selle aasta lõpus.

Koostööprotokoll sätestab, et juhatused teevad omavahel tihedat koostööd ning peavad vastavalt vajadusele ühiseid koosolekuid. Samuti lepiti kokku, et hea poliitilise käitumise tavana teavitatakse teineteist kõigist edasistest aktsioonidest, pöördumistest ja muudest poliitilistest tegevustest.
Allikas: http://www.syndikaat.ee/index.php

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP