RAHVUSLANE

Rahvuslane

reede, 30. september 2011

Uus tehnoloogia muudab sõjamasina infrapunast signatuuri

postitas mauri now-you-see-it osak. 11:04 29. september, 2011
sõda Syntax kirjutab: "Rootsi firma, BAE Systems, poolt arendatav tehnoloogia suudab muuta mis tahes masina infrapunajälge, kirjutab Singularity Hub. Kuusnurksete pikslitega ja tükikaupa asendatav ADAPTIV kamuflaaži süsteem võimaldab kaotada selle all oleva masina infrapunaandurite jaoks täielikult või asendada masina jälg mõne teise masina omaga.

Kuusnurksed pikslid on umbes 14cm laiad ja võimaldavad kaetava masina küljel programmeeritud mustri järgi soojenedes näidata mis tahes pilti, kasutades ka masina taha jääva keskkonna mustrit, et osa masinast vajadusel "kustutada". Ühe tüüpilise tanki kohta kulub piksleid veidi üle tuhande. ADAPTIVE teaser videost võib näha, kuidas tankist tehakse maastur. Lisaks pole probleem teha tankist lehm, rahvamass või prügikonteiner - mis iganes parajasti vaja läheb, et keskkonda sulanduda.

Tehnoloogia võimekus tagataustaga ühte sulanduda sõltub suurel määral kaugusest ja on ideaalis kolmsada kuni nelisada meetrit. Artiklis pole kahjuks täpsustatud millist kaugust täpsemalt mõeldud on.

Lisaks võib antud tehnoloogia tulevikus kasutamist leida lahinguväljal identifitseerimistunnusena omade jaoks, mis võib olla veidi diskreetsem kui signaali laialisaatmine igas ilmakaares.

"Varasemad samal printsiibil töötavad varjamisseadmed ei ole ennast ära tasunud kõrge hinna, voolutarbe ja üleliigse robustsuse tõttu," ütles BAE projektijuht Peter Sjölund. ADAPTIV süsteemis kasutatavad paneelid aga võimaldavad tugevdamist ja madalamat energiatarvet kui selle eelkäijad.

BAE Systems loodab ADAPTIVE lahinguväljavalmis saada kahe aastaga."

Allikas: http://minut.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP