RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 26. september 2011

VEIKO RÄMMEL: AVALIK KIRI PROUA IVI ANNA MASSOLE

On üllatav, kui inimene, kes enda sõnul ei ole ei Kiriku liige; ega ei ole ka kristlane võtab; sõna Kiriku teemal. See on pehmelt öeldes ebamoraalne. Kuid just nii käitub tuntud naisõiguslane ja Diplomaatia peatoimetaja Ivi Anna Masso.
Ivi Anna Masso sõnul üllatasid teda reaktsioonid lõppeval nädalal avaldatud humanistliku kristluse manifestile, milles inimesed väljendasid oma sallimatust ja viha, ning mis on tema sõnul hirmutav ja kurb. „Mind on üllatanud pigem reaktsioonid sellele - see on päris õudne,“ tunnistas Masso Vikerraadio saates „Rahva teenrid“. „Homofoobia, sallimatus ja viha on hirmutav ja kurb. See on väga ebakristlik.“
Vabandust proua, kuid kuskohast Teie teate, mis on kristlik? Omaette probleem on Ivi Anna Massol ka sildistamisega. Sõna „homofoobia“ on sõnasõnalt hirm (haiglaslik) homode ees! Julgen laiale maailmale kinnitada, et mina isiklikult, kui nende (homode) inimsusevastase ideoloogia järjekindlamaid vastaseid, neid ei karda. Sallimatu olen aga küll ja mitte ükski jõud siin ilmas, ega ka ajupesu, mida teostavad Ivi Anna Masso taolised „õiguslased“, ega ka riiklik sund ei saa mind panna sallima loomuvastasust. Täpselt samamoodi ei salli ma ka murdvarast, kes minu koju sisse murrab, pedofiili ega vägistajat ja neid on palju keda ma ei salli. See on minu otsus, proua ülisallivuslane. Ja nii demokraatia, kui ka loomuõiguse vaatevinklist on see ka minu õigus! Millise õigusega Teie, pr.Masso, mind ja minusuguseid hukka mõistate ning sildistate? Kes andis Teile selle õiguse?
Veel tahaksin küsida, mis Teid hirmutab? Kas Eesti rahva eluterve suhtumine või hoopis on Teil suur hirm, et uusvasakpoolset kõike sallivus ideoloogiat ei õnnestu Eesti ühiskonnas ja Kirikus juurutada? Seega ei õnnestu murda eestlase konservatiivsust (alalhoidlikkust) ja ühiskonda lammutada.
Seda Te kardate, olen täiesti veendunud, sellest ka see paaniline hirmukisa ja vahkviha konservatiivide (alalhoidlike) vastu!
Ka mina olen kurb ja ka mind hirmutab, et olete oma inimsusvastase ideoloogia võrku jõudnud või suutnud püüda niivõrd palju meie väikese rahva liikmeid.
Te tegelete otseselt Eesti rahva hävitamisega!
Üks kiriku muutumise lakmuspaber on Masso sõnul ka naiskirikuõpetajad. „Soomes pigem lastakse lahti see kirikutegelane, kes ei ole tolerantne naisjutlustaja vastu, kui et lastakse tal lahti lasta naiskirikuõpetajaid,“ kirjeldas ta. Masso nentis, et paraku on meil Eestis tolerantsed löögi all.
Te eksite proua Masso, Te eksite ülirängalt. Eesti oli Põhjamaades esimene (täpsemalt EELK), kes hakkas ordineerima naisõpetajaid. Esimene oli Laine Villenthal aastal 1967. Sellel ajal ei olnud Skandinaavias ega ka maailmas veel märkigi naiste kantslisse lubamisest, väheste eranditega muidugi.
Muidugi ei tea ma, kas Teie viga tekstis johtus olematutest faktiteadmistest või lihtsalt soovist lajatada kaikaga, nagu tõelisele naisõiguslasele kohane. Tunnistage siiski, et astusite kahe jalaga suurde plekkämbrisse.
EELK ordineerib pidevalt naisõpetajaid ja niipalju, kui tean, on neid igas praostkonnas rohkem, kui üks. Ka käesoleval aastal hiljuti ordineeriti Triin Käpp preestriks (täpsemalt preestrinnaks) ja määrati Tartu Ülikooli Jaani Koguduse abiõpetajaks.
Ja miks peaks Kirik üldse muutuma Teie soovitud suunas? Kiriku ülesanne on olla usu, traditsioonide ja moraali valvur ning hoidja. Just seda tööd peab Kirik tegema. Olgu mainitud, täna esineb EELK selles rollis veel kahjuks nõrgalt.
Eestis ei ole löögi all tolerastid (ülisallivuslased), otse vastupidi, löögi all on traditsionalistid, konservatiivid, alalhoidlikud, teisitimõtlejad. Võite ise valida, milline sõna Teile rohkem meeldib, mõte jääb ikka samaks. Meid ei lasta suurde meediasse, meie petitsioone ei avaldata, meid sildistatakse jne. Meie ainuke väljund on sotsiaal- ning alternatiivmeedia. See tendents on tõeliselt hirmutav ja kurb! Tegu on demokraatia hävitamisega ja teekonnaga „vaikivasse ajastusse“!
Masso sõnul on kurjust palju. „Minu meelest on Eesti sõnavabadus väga lai ja ma olen endiselt seda meelt, et Eesti avalik ruum on väga vaba,“ kõneles Masso. „See vabadus paraku ulatub ka sinna, et sõimamine on aktsepteeritav.“
Proua, Te ei tea või ei soovi teada ka seda, mis on kurjus? Kurjus on ka see, kui Teie, tegelikult vähemus ühiskonnas, kuid võimude ideoloogiale lähedalseisev vähemus, surub oma vaateid peale enamusele ühiskonnast. On ju teada erinevate küsitluste põhjal, et Eestis on enamus inimesi homoabielude ja muude pervessuste vastu, ometi juurutate seda võimude (valitsuse) toel ning psühholoogilise sõja võtetega.
Ma soovin veel mainida, et vaadates Jaan Lahe avaldatud petitsiooni kommentaariumi, siis sõimamisega ja sildistamisega tegelevad seal eeskätt anonüümsed sallivuslased, sama ka traditsioonilise perekonna kaitseks avaldatud petitsiooni kommentaariumis. Kõik traditsionalistid, oma rõhuvas enamuses, esinevad oma kodanikunimede all.
Tunnistage endale vähemalt pr.Masso, võtsite kaika, et lajatada, kuid see lajatas Teile endale vasta pead!
Märkus: Ka seda teksti ignoreeriti riigitruu meedia poolt!
Allikas: http://usk-lootus-armastus.blogspot.com/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP