RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 10. oktoober 2011

Eesti kummardus okupantidele - noh, kui ei meeldi, eks me peame siis silti muutma ...

  Filtri tee sõjaväekalmistul asuv pronkssõdur sai uue infotahvli, kust on ära võetud lause "2007. aasta aprillis toodi siia Tõnismäelt monument 1944. aasta 22. septembril Tallinna okupeerinud Nõukogude armee võitlejatele", teatas Delfi.ee.

Tänavu kevadel lõhkusid vandaalid kalmistu ajalugu tutvustanud infotahvlid, kus oli kirjas, et pronkssõdur oli pühendatud Tallinna okupeerinud Nõukogude armee võitlejatele.  Nüüdseks on see lause eemaldatud ning selle asemel on kirjas: "2007. aastal paigutati Kaitseväe kalmistule 1947. aastal Tõnismäele püstitatud monument 1944. aasta sügisel Tallinna vallutamisel surma saanud punaarmeelastele. Samal aastal maeti Tõnismäelt siia ümber 1944. aasta sügisel Tallinnas ja selle ümbruses langenud Nõukogude sõdurid."

Moskvas Eesti saatkonna juures toimus 4. aprillil meeleavaldus seoses pronkssõduri juurde pandud infotahvliga, mis ei meeldinud Vene noorteorganisatsioonile Molodaja Gvardija. Samal päeval kõrvaldas kaitseministeerium infotahvlid, sest need olid vandalismiaktis viga saanud.

Eesti saatkonnale anti üle ka kaitseminister Jaak Aaviksoo nimele adresseeritud ingliskeelne avaldus pronkssõduri juures oleva teksti vastu protesteerimiseks.

Eesti antifašistliku komitee sekretär Andrei Zarenkov rääkis aprillis ajakirjanikele, et antifašistid kavatsevad sõdur-vabastaja mälestusmärgi ümbernimetamise Euroopa inimõiguste kohtusse kaevata.

„Et kollektiivseid kaebusi Strasbourg’i kohtus ei arutata, on vaja, et selle poole pöörduks veteran, kes enne seda oleks läbi käinud kohalikud kohtud, kus tema hagi ei oleks rahuldatud. Mitte ühegi riigi seadusandluses ei ole praegu selget otsust selle kohta, et Nõukogude Liit oleks mingi riigi okupeerinud, seetõttu on meie okupantideks või nende järeltulijateks nimetamine juriidiliselt ebaõige, inimlikust vaatepunktist aga tekitab hoopiski nördimust,” ütles Zarenkov.

Allikas: Delfi.ee
Allikas: http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP