RAHVUSLANE

Rahvuslane

laupäev, 29. oktoober 2011

Vene sõjatööstus libiseb allakäigutrepist allapoole üha suurema kolinaga

Vene sõjatööstus libiseb allakäigutrepist allapoole üha suurema kolinaga. Käesoleval aastal on mitu uudist maailmameediasse paiskunud, millest nähtub vene sõjatööstuse allakäik ning jõutud on suisa drastiliste ettepanekuteni vene relvatööstuse ajaloos, kus kõrged sõjaametnikud pakuvad häbenematult välja mõtte, et vene armeele peaks ostma ehk hoopis välismaist sõjatehnikat, sest enda toodetud tapariistad ei ole piisava kvaliteediga ega vasta tänapäeva tapatöö tegemise nõuetele. Mistralit pole ilmselt siinjuures mõtet enam mainidagi.
Värskeim uudis sellest vallast puudutab uhiuusi soomustrantsportööre BTR-90 (БТР-90). Toimeskeem nende masinate osas on tüüpiline viimasel ajal vene armees ja vastavates riigitellimustes toimuvaga. See tähendab seda, et vene sõjaväe juhtkond keeldub neid oma armeele tellimast, edastas Interfaks. Ja seda hoolimata asjaolust, et vene armee ümberrelvastamise asjus on ette võetud tohutud plaanid, tõsi - esimesi osasid sellest ümberrelvastumise plaanist pole venelased suutnud täita. Lisaks kõigele muule lööb tekkinud olukord kõvasti vastu näppe vene sõjatehastele (nende eeldatavale rahakotile) ka sedapidi, et üha enam jäävad nad ilma ka välismaistest tellimustest.
VPK (voenno-promõslennoi kompanii) peadirektor Dmitri Galkin sõnas kurvastusega  Interfaksile, et: "Iga välismaine (potentsiaalne - BHR) tellija tunneb ennekõike selle vastu huvi, kas vastav relvakomponent on võetud müüjakompanii kodumaise armee relvastusse. Ja kui seda ei ole, siis sellise relvasüsteemi mahamüümise perspektiivid on minimaalsed"
*** vt. ka neid artikleid:* Lühidalt - 06.10.11 - ... Vene kõrgeimad sõjaametnikud on tüdinenud vene sõjatööstuse madalseisust ja mahajäämusest ning on kasutusele võtnud "piitsa" taktika sarjast "piits & präänik". See taktika peegeldub ...
* Manduv venemaa
- ... enda sõjatööstuse toodang, tankid "Arjun". Katsetused lõppesid vene tankide jaoks läbikukkumisega. India tankid ületasid ...

Allikas:  http://bhr.balanss.ee/

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP