RAHVUSLANE

Rahvuslane

kolmapäev, 16. november 2011

Justiitsministeerium soovib netiprivaatsust kaotada

postitas mauri tere-küberkurjategijad osak. 15:20 15. november, 2011
privaatsus huinjaa kirjutab: "EPL kirjutab kavast, millega EV Justiitsministeerium plaanib nagu muuseas tappa kodanike õiguse privaatsusele, tuues ettekäändeks korravalvurite töö lihtsustamise. Plaan näeb ette telefoninumbri ja IP-aadressi omaniku leidmise õigusorganitele "lihtpäringuks" tegemise, muutes need sama lihtsaks ja piiramatuks kui auto numbrimärgi järgi selle omaniku leidmise. Ka kõnede eristuste hankimise soovib plaan triviaalseks teha. Kui seni ohjeldas sarnaste tegevuste väärkasutust reegel, mis lubas neid teha vaid konkreetse kriminaalasja raames, siis plaani järgi näiteks IP-aadressi leidmiseks selliseid piiranguid kaotataks.

See tähendab plaani autorite sõnul ka seda, et selliseid päringuid oleks edaspidi õigus kasutada mitte ainult kuritegude, vaid ka väärtegude, nagu näiteks vales kohas sõidutee ületamise või mis loogilisem, kõikvõimalike autoriõiguste ja isikuandmetega seotud väärtegude uurimisel. Boonust lisab tõsiasi, et "ka tahab töörühm anda väärtegude uurimisel õiguse teha üksikpäringuid – konkreetse telefonikõne, elektronkirja, elektroonilise kommentaari või muu üksiksõnumi edastamisega seotud sideseansi kohta. Selleks peaks aga andma loa kohus".

Et Eesti on juba praegu esirinnas näitaja poolest, et jälitustegevusi kasutatakse suisa 68% eri liiki kriminaalasjade juures ning selline jälgimismaania paneb muretsema ka Euroopa Liidu asjamehi, siis ministeeriumi geniaalne plaan selle numbri vähendamiseks on IP-aadresside või telefoninumbrite päringud nii igapäevasteks teha, et need saaks jälitustegevuste seast üleüldse välja arvata."

Allikas: http://minut.ee/
__________________
Nii, head inimesed, liigume totalitaarse ühiskonna poole ja see on valitsejate globaalne eesmärk.
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP