RAHVUSLANE

Rahvuslane

esmaspäev, 7. november 2011

VABAMÕTLEJA: Majanduslik palgamõrv



Nn. „majandusliku palgamõrva“ abiga on loodud esimene tõeline globaalne impeerium. Põhimõtteliselt on see salajane impeerium. See toimib mitut moodi, aga peamiselt otsime me riigi, millel on meie korporatsioonidele kasulikke ressursse (nt. nafta) ning millele me laename Maailmapangast või mõnest tema sõsarpangast kopsaka summa. See raha tegelikult ei jõuagi kunagi antud riigile. See läheb meie oma korporatsioonidele, kes rajavad sellest võimsa infrastruktuuri, mis aitab ainult mõnda rikast inimest selles riigis. Enamik inimestest ei saa tehingust mingit kasu: need kes on liialt vaesed, et osta elektrit; need kel ei ole autot, et sõita kiirteel, on jäetud kandma võlakoormat.
Seega me tuleme mõne aja pärast tagasi ja ütleme: „Sa tead, et sa ei jõua oma võlga maksta. Anna meile nael liha; müü oma naftat meie firmadele odavalt; hääleta meie poolt järgmisel ÜRO hääletusel; luba meil ehitada sõjaväebaas oma tagaõue…“
Nõudmised on umbes sarnased ja kui ohver keeldub, siis šaakalid kas kukutavad või mõrvavad riigijuhi ja kui šaakalid põruvad – nagu juhtus Iraagis – siis me saadame sisse sõjaväe.
Ma ei usu, et kapitalism on läbi kukkunud. Ma arvan, et tegemist on erilise kapitalismi vormiga, mille me loonud oleme. Me oleme loonud, nagu mina seda nimetan, mutant-, viiruskapitalismi. Ja see kapitalismi mutantvorm, mis ma arvan on kapitalismi kiskjalik pool, on loonud väga tasakaalutu, tulevikuta, ülekohtuse ja väga ohtliku maailma.
Ma olen oma raamatute tarvis kohtunud paljude terroristidega. Ma ei ole kunagi kohanud kedagi, kes tahaks olla terrorist. Tegemist on meeleheitel inimestega. Kui me tahame saada lahti terrorismist, peame juurima välja selle põhjuse – selle vähktõve, mis hävitab kogu süsteemi. Arvan, et praegu on väga tähtis aru saada, et ei ole võimalik omada kodumaa kaitsesüsteemi, enne kui me ei mõista, et terve planeet ongi meie kodumaa.
____________________________
Värdkapitalismi loojad, SIIT
M.I.

0 kommentaari:



Eesti Vabadussõjalaste Liit


TIIBET VABAKS!

  © Blogger template Ramadhan Al-Mubarak

Back to TOP